Шикарний масляний крем для еклерів і тортів

Масляний крем для еклерів і тортів - рецепт приготування

Такий французький масляний крем відмінно підходить до будь-яких десертів і тістечок. Готувати його просто, але виходить він дивовижно смачним.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • жовтки – 6 шт;
  • вода – 100 мл;
  • ванілін за смаком;
  • масло вершкове розм’якшене – 350 г;
  • цукор – 150 г.

Процес приготування французького крему

Збиваємо вершкове масло і змішуємо з ваніліном.

Збиваємо жовтки, додавши дрібку солі до білої та пухкої маси.

Змішуємо цукор і воду, доводимо до кипіння, не перемішуючи масу. Коли з’являться бульбашки, розмащуємо їх лопаткою. Варимо 4 хвилини на великому вогні. Перевірте готовність сиропу – капніть в стакан з холодною водою, сироп повинен стати густим.

Тепер тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп в центр жовткової маси і збиваємо на невеликій швидкості. Збиваємо до охолодження крему до кімнатної температури.

Додаємо в крем по ложці збите масло і збиваємо до пишності і однорідності.

Порада: при збиванні крем може почати розшаровуватися, не переживайте це нормально, потім в подальшому збиванні він стане однорідним і пишним, густим.

Rating
( No ratings yet )
Loading...