Швидкі баклажани з фаршем. Самостійна страва, гідна справжніх гурманів

Неймовірно смачні, соковиті баклажани з м’ясною начинкою в клярі здатні викликати фурор. Однаково гарні вони як в гарячому, так і в холодному вигляді. Зі столу такі зникають блискавично, а на приготування йде мінімум часу.

Інгредієнти:

  • 2 великих баклажана
  • 200 г фаршу
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • сіль і перець – за смаком

Для кляру:

  • 2 яйця
  • 100 г сметани (молока або йогурту)
  • 50 г тертого сиру (за бажанням)
  • 4-5 ст. ложок борошна
  • 1/2 ч. ложки солі

Для соусу:

  • 100 г сметани
  • 2 -3 зубки часнику
  • зелень кропу

Укладаємо по обидва боки баклажана палички для суші і нарізаємо його тонкими кружечками.

Швидкі баклажани з фаршем. Самостійна страва, гідна справжніх гурманів

Отриману «гармошку» розрізаємо на заготовки так, щоб кожна складалася з 2-х слайсів. Помістивши заготовки в окрему миску, солимо їх, перемішуємо і даємо трохи постояти.

Швидкі баклажани з фаршем. Самостійна страва, гідна справжніх гурманів

До фаршу додаємо дрібно нарізану зелену цибулю. Солимо і перчимо на смак.

Швидкі баклажани з фаршем. Самостійна страва, гідна справжніх гурманів

Заготовки протираємо серветкою від виділеного соку. В середину кожної заготовки поміщаємо трохи фаршу і рівномірно розподіляємо по поверхні.

Швидкі баклажани з фаршем. Самостійна страва, гідна справжніх гурманів

В ідеалі фарш не повинен виступати за краї «сендвічів»

Швидкі баклажани з фаршем. Самостійна страва, гідна справжніх гурманів

Збиваємо 2 яйця, додаємо до них сметану, солимо, перчимо, знову доводимо до однорідності. За бажанням в яєчну суміш додаємо тертий сир, в кінці додаємо борошно.

Швидкі баклажани з фаршем. Самостійна страва, гідна справжніх гурманів

Кожну заготовку умочуємо з обох сторін борошном, а потім яєчною масою.

Швидкі баклажани з фаршем. Самостійна страва, гідна справжніх гурманів

Відправляємо на розпечену сковорідку з олією. Обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки на середньому вогні.

Швидкі баклажани з фаршем. Самостійна страва, гідна справжніх гурманів

Всі обсмажені баклажани перекладаємо в чисту сковорідку, накриваємо її кришкою і тушкуємо на повільному вогні протягом 10-15 хвилин.

Для соусу з’єднуємо сметану з пропущеним через прес часником і зеленню кропу. За бажанням додаємо сіль, перець, інші спеції.

Швидкі баклажани з фаршем. Самостійна страва, гідна справжніх гурманів

Готові баклажани перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...