Шоколадний торт з ніжним бісквітом і смачним кремом

Шоколадний торт - рецепт приготування

Рецепт простого шоколадного торта, який може повторити будь-яка господиня. У ньому дуже добре поєднуються ніжний бісквіт з смачним просоченням і заварний крем.

Інгредієнти

Для бісквіта

  • Борошно пшеничне – 180 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Какао-порошок – 3 ст. ложки
  • Розпушувач – 1 ч. ложка

Для крему

  • Вершкове масло – 180 г
  • Молоко – 300 мл
  • Манна крупа – 3 ст. ложки
  • Куркума – 1 ч. ложка
  • Лимон – 1/2 шт.
  • Згущене молоко – 150 г
  • Цукор – 100 г

Для просочення

  • Шоколад – 60 г
  • Вода – 100 мл

Для заливки

  • Масло вершкове – 50 г
  • Какао-порошок – 3 ст. ложки
  • Сметана – 5 ст. ложок
  • Цукор – 3 ст. ложки

Рецепт приготування шоколадного торта

Спочатку приготуємо бісквіт. У глибоку миску вбиваємо яйця і додаємо сіль.

Збиваємо на міксері, до освітлення яєчної маси. Потім, додаємо цукор і продовжуємо збивати, до однорідності і міцної піни.

Змішуємо в борошно какао-порошок і розпушувач.

За кілька прийомів, просіюємо борошняну суміш в миску з яєчною масою. За допомогою віночка замішуємо тісто.

Форму для випічки застеляємо пекарним папером і змащуємо дно і боки рослинною маслом | мастилом.

Вливаємо тісто в форму (форма у мене роз’ємна, діаметром 24 см), розрівнюємо по всій поверхні.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо бісквіт 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Поки випікається бісквіт, приготуємо крем.

У сотейник наливаємо молоко і додаємо куркуму.

Ставимо молоко на плиту (на середню потужність), перемішуємо і додаємо манну крупу.

Готову кашку охолоджуємо до кімнатної температури.

Потім, в іншу миску кладемо вершкове масло, злегка збиваємо міксером.

Всипаємо туди цукор і збиваємо до однорідного стану.

З половинки лимона, за допомогою дрібної тертки, знімаємо цедру і додаємо до цедрі 1 столову ложку лимонного соку.

Лимонну суміш додаємо в масу з маслом і цукром і продовжуємо збивати до однорідності.

Далі, додаємо згущене молоко і кілька ложок манної кашки. Починаємо збивати.

Поступово додаємо всю кашку і збиваємо, до однорідності. Крем готовий.

Готуємо просочення для коржів. Для цього, заливаємо шоколад водою і відправляємо в мікрохвильову піч, щоб повністю розтопити шоколад.

Збираємо торт. Готовий бісквіт охолоджуємо до кімнатної температури і звільняємо від форми.

Бісквіт, за допомогою ножа розрізаємо вздовж на два коржі. Просочуємо коржі шоколадною водою.

Ставимо один корж на мисочку і рівномірно промазуємо кремом. Накриваємо наступним, другим коржем.

Відправляємо в холодильник і готуємо шоколадну заливку для торта.

У сотейник всипаємо какао-порошок і цукор. Додаємо сметану і перемішуємо, до однорідного стану.

Ставимо сотейник на плиту (потужність мінімальна), додаємо вершкове масло.

Постійно помішуючи, заварюємо заливку. Масло має повністю розтопиться, маса стати однорідною.

Дістаємо торт з холодильника і заливаємо шоколадною заливкою (не дайте заливці охолонути, використовуйте відразу).

Рівномірно розподіляємо заливку по всій поверхні торта.

Ставимо торт в холодильник на кілька годин, бажано на ніч.

Торт готовий, всім смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...