Рецепт простого шоколадного торта, який може повторити будь-яка господиня. У ньому дуже добре поєднуються ніжний бісквіт з смачним просоченням і заварний крем.
Інгредієнти
Для бісквіта
- Борошно пшеничне – 180 г
- Цукор – 150 г
- Яйця – 4 шт.
- Какао-порошок – 3 ст. ложки
- Розпушувач – 1 ч. ложка
Для крему
- Вершкове масло – 180 г
- Молоко – 300 мл
- Манна крупа – 3 ст. ложки
- Куркума – 1 ч. ложка
- Лимон – 1/2 шт.
- Згущене молоко – 150 г
- Цукор – 100 г
Для просочення
- Шоколад – 60 г
- Вода – 100 мл
Для заливки
- Масло вершкове – 50 г
- Какао-порошок – 3 ст. ложки
- Сметана – 5 ст. ложок
- Цукор – 3 ст. ложки
Рецепт приготування шоколадного торта
Спочатку приготуємо бісквіт. У глибоку миску вбиваємо яйця і додаємо сіль.
Збиваємо на міксері, до освітлення яєчної маси. Потім, додаємо цукор і продовжуємо збивати, до однорідності і міцної піни.
Змішуємо в борошно какао-порошок і розпушувач.
За кілька прийомів, просіюємо борошняну суміш в миску з яєчною масою. За допомогою віночка замішуємо тісто.
Форму для випічки застеляємо пекарним папером і змащуємо дно і боки рослинною маслом | мастилом.
Вливаємо тісто в форму (форма у мене роз’ємна, діаметром 24 см), розрівнюємо по всій поверхні.
Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо бісквіт 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Поки випікається бісквіт, приготуємо крем.
У сотейник наливаємо молоко і додаємо куркуму.
Ставимо молоко на плиту (на середню потужність), перемішуємо і додаємо манну крупу.
Готову кашку охолоджуємо до кімнатної температури.
Потім, в іншу миску кладемо вершкове масло, злегка збиваємо міксером.
Всипаємо туди цукор і збиваємо до однорідного стану.
З половинки лимона, за допомогою дрібної тертки, знімаємо цедру і додаємо до цедрі 1 столову ложку лимонного соку.
Лимонну суміш додаємо в масу з маслом і цукром і продовжуємо збивати до однорідності.
Далі, додаємо згущене молоко і кілька ложок манної кашки. Починаємо збивати.
Поступово додаємо всю кашку і збиваємо, до однорідності. Крем готовий.
Готуємо просочення для коржів. Для цього, заливаємо шоколад водою і відправляємо в мікрохвильову піч, щоб повністю розтопити шоколад.
Збираємо торт. Готовий бісквіт охолоджуємо до кімнатної температури і звільняємо від форми.
Бісквіт, за допомогою ножа розрізаємо вздовж на два коржі. Просочуємо коржі шоколадною водою.
Ставимо один корж на мисочку і рівномірно промазуємо кремом. Накриваємо наступним, другим коржем.
Відправляємо в холодильник і готуємо шоколадну заливку для торта.
У сотейник всипаємо какао-порошок і цукор. Додаємо сметану і перемішуємо, до однорідного стану.
Ставимо сотейник на плиту (потужність мінімальна), додаємо вершкове масло.
Постійно помішуючи, заварюємо заливку. Масло має повністю розтопиться, маса стати однорідною.
Дістаємо торт з холодильника і заливаємо шоколадною заливкою (не дайте заливці охолонути, використовуйте відразу).
Рівномірно розподіляємо заливку по всій поверхні торта.
Ставимо торт в холодильник на кілька годин, бажано на ніч.
Торт готовий, всім смачного!