Цей торт зможе приготувати навіть та людина, яка жодного разу не мала справу з десертами. Збивати нічого не потрібно, так що можна обійтися без міксера. У торта буде насичений шоколадний смак.
Які інгредієнти потрібні:
- 65 г какао;
- 260 г молока;
- 230 г борошна;
- 280 г цукру;
- 10 г пекарського порошку;
- одна ч. ложка без гірки солі;
- 60 г олії соняшникової без запаху;
- два яйця великого розміру;
- 60 г масла вершкового;
- 8 г ванільного цукру;
Для шоколадного ганаша потрібно взяти:
- 120 г чорного шоколаду;
- 120 г вершків жирністю 33%.
Переходимо до процесу приготування торта
Важлива умова! Всі продукти повинні бути кімнатної температури.
Спочатку змішайте всі сухі інгредієнти: цукор, какао, борошно, ванільний цукор, сіль і пекарський порошок.
Потім влийте олію , покладіть вершкове масло, вбийте яйця і додайте молоко.
Візьміть міксер або ложку змішайте до однорідного стану.
Перелийте в форму діаметром 21 см. Помістіть в духовку на годину і випікайте при температурі 160 °. На готовність перевірте за допомогою дерев’яної шпажки, якщо потрібно продовжіть випікати.
Готовий корж вийміть з форми і оберніть плівкою. Залиште корж в такому вигляді на 40-60 хвилин, а краще на пару годин, щоб скоринка, яка підсохла під час випічки, стала вологою і пористою.
Нагрійте вершки до теплого стану і залийте ними шоколад. Нехай постоїть кілька хвилин, а після перемішайте до однорідної маси.
Якщо хочете, то можете розрізати корж на дві-три частини. Але в цьому випадку ми просто зрізали шапочку, не розрізаючи на кілька коржів.
Якщо ви все-таки вирішили розрізати корж на кілька частин, то вам доведеться збільшити кількість і шоколаду в два рази.
Змастіть коржі, боки і верхівку торта шоколадним ганашем.