Шоколадний торт на раз-два-три. Нічого збивати не потрібно

Цей торт зможе приготувати навіть та людина, яка жодного разу не мала справу з десертами. Збивати нічого не потрібно, так що можна обійтися без міксера. У торта буде насичений шоколадний смак.

Які інгредієнти потрібні:

  • 65 г какао;
  • 260 г молока;
  • 230 г борошна;
  • 280 г цукру;
  • 10 г пекарського порошку;
  • одна ч. ложка без гірки солі;
  • 60 г олії соняшникової без запаху;
  • два яйця великого розміру;
  • 60 г масла вершкового;
  • 8 г ванільного цукру;

Для шоколадного ганаша потрібно взяти:

  • 120 г чорного шоколаду;
  • 120 г вершків жирністю 33%.

Переходимо до процесу приготування торта

Важлива умова! Всі продукти повинні бути кімнатної температури.

Спочатку змішайте всі сухі інгредієнти: цукор, какао, борошно, ванільний цукор, сіль і пекарський порошок.

Потім влийте олію , покладіть вершкове масло, вбийте яйця і додайте молоко.

Візьміть міксер або ложку змішайте до однорідного стану.

Перелийте в форму діаметром 21 см. Помістіть в духовку на годину і випікайте при температурі 160 °. На готовність перевірте за допомогою дерев’яної шпажки, якщо потрібно продовжіть випікати.

Готовий корж вийміть з форми і оберніть плівкою. Залиште корж в такому вигляді на 40-60 хвилин, а краще на пару годин, щоб скоринка, яка підсохла під час випічки, стала вологою і пористою.

Нагрійте вершки до теплого стану і залийте ними шоколад. Нехай постоїть кілька хвилин, а після перемішайте до однорідної маси.

Якщо хочете, то можете розрізати корж на дві-три частини. Але в цьому випадку ми просто зрізали шапочку, не розрізаючи на кілька коржів.

Якщо ви все-таки вирішили розрізати корж на кілька частин, то вам доведеться збільшити кількість і шоколаду в два рази.

Змастіть коржі, боки і верхівку торта шоколадним ганашем.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...