Шоколадний торт на кефірі – смачна випічка для ласунів

Цей смачний шоколадний торт на кефірі готується дуже швидко. Усі інгредієнти доступні.

Необхідні продукти:

На тісто:

  • Одна склянка цукру;
  • 300 гр. кислого молока або кефіру;
  • Дві стол. ложки олії (соняшникової);
  • Два курячі яйця;
  • Дві склянки борошна;
  • Одна чайна ложка соди;
  • 2 або 3 стол. ложки какао.

На крем (варіант заварного крему):

  • 200 гр. вершкового масла;
  • Два яйця;
  • 400 гр. молока;
  • Дві стол. ложки борошна;
  • Один пакет ваніліну;
  • Печиво, горіхи або шоколад – на обсипання торта.

На крем (варіант сметанного крему):

  • Один стакан цукру;
  • 400 гр. сметани;
  • 200 гр. масла (вершкового).

Покроковий процес приготування:

Як приготувати тісто:

1. В одній мисці треба збити (не сильно) всі рідкі складові: яйця з олією та кефіром. В іншій мисочці з’єднайте сухі продукти: борошно, какао, соду та цукор.

2. У посуд, де лежить суха суміш, влийте збиті яйця і добре розмішайте. Потім вилийте це в промащену олією форму і поставте в гарячу (170 – 200 град.) духову піч на 50 хв.

3. Коли випічка стане холодною, її треба порізати на 3 частини, промазати кремом, а зверху обсипати горішками чи шматочками шоколаду.

Як приготувати сметанний крем:

1. Змішайте 400 гр. сметани з однією склянкою цукру і м’яким маслом, потім збийте.

Як приготувати заварний крем:

1. Поставте каструлю з молоком на плиту, щоб закипіло.

2. У цей час треба збити яйця до білого кольору, потім додати цукор і знову збивати.

3. Потроху кладіть борошна, не перестаючи збивати.

4. Готову гущу вливайте (тонким струменем) у кипляче молоко, активно розмішуючи.

5. Вогонь зменште, насипте ванілі, потім зніміть із плити та охолодіть.

6. Покладіть вершкове масло, розмішуйте і віднесіть приготовлений крем на полицю холодильника на 30 хвилин.

7. Змастіть торт Нян-Ням кремом.

Десерт можна подавати до столу. Всім приємного чаювання!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...