Шоколадний торт-морозиво з вишнею. Такого в магазині точно не купиш

Літо – сезон морозива. Мало хто в такий час обмежується покупкою маленькою порцією. Існує відмінний спосіб задовольнити найвибагливіших ласунів. Пропонуємо зробити величезний шоколадний торт-морозиво з натуральною вишнею. Вийде таке у всіх без винятку, правда доведеться почекати, поки морозиво застигне, але результат цього вартий однозначно.

Інгредієнти:

  • вишня без кісточки – 100-150 г

Для глазурі:

  • шоколад з вмістом какао 50% – 100 г
  • вершки (30-35% жирності) – 100 г

Для морозива:

  • вершки (30-35% жирності) – 400 г
  • молоко згущене – 200 г
  • какао – 40 г

Для основи:

  • шоколадне печиво пісочне – 300 г
  • масло вершкове – 90 г
  • молоко або вершки – 1-2 столові ложки

Для приготування глазурі відправляємо до вершків кубики шоколаду і розплавляється на водяній бані або в мікрохвильовій печі, а потім розмішуємо до однорідності. Відокремлюємо кісточки, а потім розрізаємо кожну вишеньку на 2-3 частини. Якщо вишні використовуються заморожені, то чекати, коли вони повністю відтають не потрібно. Кожну вишеньку занурюємо в глазур, а потім, витримуючи відстань, викладаємо на лист пергаменту, щоб глазур схопилася, а вишні при цьому не злиплися між собою.

Шоколадний торт-морозиво з вишнею. Такого в магазині точно не купиш

Залишок глазурі поміщаємо в кондитерський мішечок або шприц. Подрібнюємо печиво до стану крихти. При відсутності блендера зробити це найзручніше за допомогою качалки і поліетиленового пакета. Туди ж додаємо розтоплене масло і ретельно перемішуємо, потім додаємо в основу 1 столову ложку вершків або молока і знову перемішуємо. Додавати чи ні другу ложку вершків вирішуємо, орієнтуючись на консистенцію основи. В ідеалі маса повинна добре формуватися і так само добре розсипатися.

Шоколадний торт-морозиво з вишнею. Такого в магазині точно не купиш

Перекладаємо вміст в попередньо застелену пергаментним папером роз’ємну форму. Важливо застелити і бортики, якщо вони високі, то можна обійтися без нарощування. Відклавши 2 ложки крихти, з іншої формуємо основу з бортиками. Утрамбовуємо крихту за допомогою ложки, а потім розгладжуємо і доводимо до досконалості, скориставшись звичайною чаркою з гладкими краями.

Шоколадний торт-морозиво з вишнею. Такого в магазині точно не купиш

Починаємо збивати охолоджені вершки на мінімальних обертах, після того як вони почнуть пінитися, нарощуємо швидкість. Доводимо вершки до появи м’яких піків, додаємо до них згущене молоко і продовжуємо збивати до однорідного стану.

Додаємо просіяне какао і знову перемішуємо до однорідності. До цього моменту маса стане густішою і стабільною.

Шоколадний торт-морозиво з вишнею. Такого в магазині точно не купиш

Умовно ділимо майбутнє морозиво на 3 частини, а потім викладаємо його, рівномірно розподіляючи по поверхні і перекладаючи вишнею в глазурі.

Шоколадний торт-морозиво з вишнею. Такого в магазині точно не купиш

Верхній шар додатково декоруємо смужками шоколадної глазурі. В області бортиків укладаємо крихту, злегка утрамбовувавши за допомогою ложки.

Шоколадний торт-морозиво з вишнею. Такого в магазині точно не купиш

Готовий торт відправляємо в морозильну камеру до повного застигання. Орієнтовно на 5-7 годин. Далі залишиться лише дістати торт з морозилки, витягти з форми і подати до столу. Смачного!

Шоколадний торт-морозиво з вишнею. Такого в магазині точно не купиш

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...