Що можна сказати про такий торт?… він НЕЙМОВІРНИЙ!
Інгредієнти:
- гіркий шоколад – 220 г;
- вершкове масло – 220 г;
- цукор – 1 склянка;
- яйця – 6 шт.;
- какао-порошок – ½ склянки;
- ванілін – 1 чайна ложка;
- сіль – 1 чайна ложка;
- тепла вода – 1/3 склянки;
- розчинна кава – 1 столова ложка.
Мус з білого шоколаду:
- білий шоколад – 165 г;
- розпушувач – 3 столові ложки;
- вершкове масло – 3 столові ложки;
- жовтки – 4 шт.;
- цукор – 2 столові ложки;
- ванілін – 1 чайна ложка;
- жирні вершки – 1,5 склянки + 2 столові ложки.
Приготування:
Духовку нагрійте до 175 градусів. Форму для торта застеліть пергаментним папером.
Розтопіть вершкове масло, додайте шматочки шоколаду, помішуючи, поки шоколад не розтопиться.
Розчиніть каву в теплій воді, додайте ванілін і сіль. Додайте до шоколадної суміші. В цей час збийте яйця з цукром близько 5 хвилини (їхній об’єм повинен збільшитися вдвічі).
Всипте какао і змішайте до однорідної маси.
Змішайте 2 суміші. Перелийте тісто в форму і випікайте 50 хвилин.
Приготування мусу:
Білий шоколад поламайте шматочками, змішайте з вершковим маслом, розпушувачем. На 30 секунд відправте в мікрохвильовку, декілька разів перемішавши в інтервалах.
В цей час збийте жовтки з цукром в термостійкої мисці. Поставте на водяну баню.
Тримайте на вогні близько 5 хвилин до загустіння. Зніміть з вогню, додайте ванілін і суміш білого шоколаду.
Влийте 2 столові ложки вершків і перемішайте до однорідної маси. Остудіть до кімнатної температури.
1,5 склянки вершків, що залишились, збийте до повітряних піків. 1/3 склянки цих вершків введіть в шоколадну суміш, а потім і решту.
Мус залийте на основу, що остигла, і відправте в холодильник на годину. Для прикраси присипте какао-порошком і подавайте.
Смачного! Обов’язково діліться рецептом з друзями!