Шоколадний торт, який вкриває ніжний молочний мус – так можна описати торт “Трюфельний”

Що можна сказати про такий торт?… він НЕЙМОВІРНИЙ!

Інгредієнти:

  • гіркий шоколад – 220 г;
  • вершкове масло – 220 г;
  • цукор – 1 склянка;
  • яйця – 6 шт.;
  • какао-порошок – ½ склянки;
  • ванілін – 1 чайна ложка;
  • сіль – 1 чайна ложка;
  • тепла вода – 1/3 склянки;
  • розчинна кава – 1 столова ложка.

Мус з білого шоколаду:

  • білий шоколад – 165 г;
  • розпушувач – 3 столові ложки;
  • вершкове масло – 3 столові ложки;
  • жовтки – 4 шт.;
  • цукор – 2 столові ложки;
  • ванілін – 1 чайна ложка;
  • жирні вершки – 1,5 склянки + 2 столові ложки.

Приготування:

Духовку нагрійте до 175 градусів. Форму для торта застеліть пергаментним папером.

Розтопіть вершкове масло, додайте шматочки шоколаду, помішуючи, поки шоколад не розтопиться.

Розчиніть каву в теплій воді, додайте ванілін і сіль. Додайте до шоколадної суміші. В цей час збийте яйця з цукром близько 5 хвилини (їхній об’єм повинен збільшитися вдвічі).

Всипте какао і змішайте до однорідної маси.

Змішайте 2 суміші. Перелийте тісто в форму і випікайте 50 хвилин.

Приготування мусу:

Білий шоколад поламайте шматочками, змішайте з вершковим маслом, розпушувачем. На 30 секунд відправте в мікрохвильовку, декілька разів перемішавши в інтервалах.

В цей час збийте жовтки з цукром в термостійкої мисці. Поставте на водяну баню.

Тримайте на вогні близько 5 хвилин до загустіння. Зніміть з вогню, додайте ванілін і суміш білого шоколаду.

Влийте 2 столові ложки вершків і перемішайте до однорідної маси. Остудіть до кімнатної температури.

1,5 склянки вершків, що залишились, збийте до повітряних піків. 1/3 склянки цих вершків введіть в шоколадну суміш, а потім і решту.

Мус залийте на основу, що остигла, і відправте в холодильник на годину. Для прикраси присипте какао-порошком і подавайте.

Смачного! Обов’язково діліться рецептом з друзями!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...