Випічка може бути захоплюючою не тільки в поїданні, а й в приготуванні, коли все так просто, як з цим шоколадно-чорничним пирогом.
Складові:
- Борошно – 400 г
- Цукор – 100 г
- Сироп топінамбура – 100 г
- Куряче яйце – 2 шт.
- Какао-порошок – 2 ст.л.
- Розпушувач – 10 г
- Молоко – 400 мл
- Соняшникова олія – 50 мл
- Шоколадні краплі для випічки – 50 г
- Чорниця – 200 г
Для приготування глазурі:
- 200 г шоколаду (можна змішати молочний і гіркий)
- Кокосове молоко – 60 мл
- Сироп топінамбура – за смаком
Приготування пирога з чорницею
Змішуємо борошно, цукор, какао-порошок і розпушувач. Потім вливаємо молоко, сироп, яйця і олію. Перемішуємо вінчиком або за допомогою міксера. У нас виходить рідке тісто.
У тісто кидаємо шоколадні краплі і чорницю.
Переливаємо його в роз’ємну форму для випічки.
Завчасно включаємо духовку, ставимо в неї пиріг і випікаємо 40-50 хвилин при 180 градусах. Після чого перевіряємо зубочисткою, чи пропеклося тісто (вона повинна виходити суха).
Дістаємо пиріг з духовки і даємо охолонути.
Глазур готується теж дуже просто. Розтоплюємо шоколад з молоком в сотейнику до однорідної консистенції.
Потім поливаємо пиріг і залишаємо на час, поки глазур не застигне.
Шоколадний пиріг з чорницею готовий. Смачного!