Шоколадний пиріг з чорницею: смачний десерт, легкий в приготуванні

Шоколадний пиріг з чорницею - рецепт приготування

Випічка може бути захоплюючою не тільки в поїданні, а й в приготуванні, коли все так просто, як з цим шоколадно-чорничним пирогом.

Складові:

  • Борошно – 400 г
  • Цукор – 100 г
  • Сироп топінамбура – 100 г
  • Куряче яйце – 2 шт.
  • Какао-порошок – 2 ст.л.
  • Розпушувач – 10 г
  • Молоко – 400 мл
  • Соняшникова олія – 50 мл
  • Шоколадні краплі для випічки – 50 г
  • Чорниця – 200 г

Для приготування глазурі:

  • 200 г шоколаду (можна змішати молочний і гіркий)
  • Кокосове молоко – 60 мл
  • Сироп топінамбура – за смаком

Приготування пирога з чорницею

Змішуємо борошно, цукор, какао-порошок і розпушувач. Потім вливаємо молоко, сироп, яйця і олію. Перемішуємо вінчиком або за допомогою міксера. У нас виходить рідке тісто.

У тісто кидаємо шоколадні краплі і чорницю.

Переливаємо його в роз’ємну форму для випічки.

Завчасно включаємо духовку, ставимо в неї пиріг і випікаємо 40-50 хвилин при 180 градусах. Після чого перевіряємо зубочисткою, чи пропеклося тісто (вона повинна виходити суха).

Дістаємо пиріг з духовки і даємо охолонути.

Глазур готується теж дуже просто. Розтоплюємо шоколад з молоком в сотейнику до однорідної консистенції.

Потім поливаємо пиріг і залишаємо на час, поки глазур не застигне.

Шоколадний пиріг з чорницею готовий. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...