Шоколадний кекс на кип’ятку: швидкий і простий рецепт!

Шоколадний кекс на кип'ятку - рецепт приготування

Сьогодні, коли у нас у всіх дуже активне життя, часу на домашні клопоти залишається все менше і багато господинь, вважають за краще користуватися швидкими і простими рецептами.

Шоколадний кекс на кип’ятку – це дуже просто і швидко.

Необхідні продукти:

  • молоко – 1 склянка
  • кип’яток – 1 склянка
  • олія соняшникова – 0,5 склянки
  • ванільний цукор – 1 пакетик (10 г.)
  • сіль – дрібка
  • цукор – 1 склянка
  • куряче яйце – 2 шт.
  • борошно – приблизно 3 склянки
  • какао – 6 ст. ложок
  • розпушувач – 1ч. ложка
  • молочний шоколад – 100 г.

Суха суміш: змішуємо просіяне борошно, цукор, ванілін і розпушувач.

Рідка суміш: збити 2 яйця. В окремій ємності змішуємо тепле молоко з олією і кип’ятком, потім вливаємо збиті яйця. Масу слід добре розмішати віночком.

Щоб отримати гарне, однорідне, рідке тісто, в суху суміш поступово виливаємо рідку частину, не припиняючи перемішувати масу.

Форму для випічки застеляємо пергаментом, духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо кекс протягом 30 хвилин.

Rating
( No ratings yet )
Loading...