Сьогодні, коли у нас у всіх дуже активне життя, часу на домашні клопоти залишається все менше і багато господинь, вважають за краще користуватися швидкими і простими рецептами.
Шоколадний кекс на кип’ятку – це дуже просто і швидко.
Необхідні продукти:
- молоко – 1 склянка
- кип’яток – 1 склянка
- олія соняшникова – 0,5 склянки
- ванільний цукор – 1 пакетик (10 г.)
- сіль – дрібка
- цукор – 1 склянка
- куряче яйце – 2 шт.
- борошно – приблизно 3 склянки
- какао – 6 ст. ложок
- розпушувач – 1ч. ложка
- молочний шоколад – 100 г.
Суха суміш: змішуємо просіяне борошно, цукор, ванілін і розпушувач.
Рідка суміш: збити 2 яйця. В окремій ємності змішуємо тепле молоко з олією і кип’ятком, потім вливаємо збиті яйця. Масу слід добре розмішати віночком.
Щоб отримати гарне, однорідне, рідке тісто, в суху суміш поступово виливаємо рідку частину, не припиняючи перемішувати масу.
Форму для випічки застеляємо пергаментом, духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо кекс протягом 30 хвилин.