Шоколадні кекси без борошна: все змішала і в духовку. Через 25 хвилин на столі запашна випічка до чаю

Шоколадні кекси без борошна - рецепт приготування

Пропонуємо рецепт простої і смачної випічки, яка відмінно підходить до чаю або іншого напою. Займає мало часу, а в результаті – на столі ароматний шоколадний кекс, якого хочеться з’їсти ще більше.

Що беремо:

  • шоколад темний – 500 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйця – 9 шт .;
  • цукор – 0,5 склянки.

Як готуємо

Для початку включаємо духовку на 180 градусів, щоб вона встигла нагрітися до того моменту, коли підготуємо всі продукти.

Шоколад і вершкове масло потрібно розтопити. Можна це зробити на водяній бані, але для економії часу скористаємося іншим методом. Шоколадні плитки ламаємо на дрібніші шматочки, масло також ріжемо на невеликі слайси.

У глибокій тарілці поміщаємо поламані шоколадні плитки в мікрохвильовку і вмикаємо на пару хвилин, в залежності від того яка потужність виставлена. Так само робимо і з маслом. Розм’якшити ці два інгредієнти у вас займе кілька хвилин.

Тепер білки відокремлюємо від жовтків і збиваємо. Потім змішуємо рідкий шоколад і масло, додаємо окремо білки і жовтки, всипаємо цукор і ретельно розмішуємо продукти.

Шоколадні кекси без борошна: все змішала і в духовку. Через 25 хвилин на столі запашна випічка до чаю

Тепер беремо силіконові формочки для кексів і вливаємо отримане тісто. До самого верху НЕ наливайте, так як під час випічки тісто трохи підніметься.

Розміщуємо в духовку на 20-25 хвилин. Пробуйте по готовності. Скористайтеся зубочисткою, щоб перевірити тісто на вологість.

Тепер ароматні шоколадні кекси готові. Подавайте їх до чаю або кави. Запах буде настільки чарівним, що навіть сусіди можуть напроситися до вас в гості.

Rating
( No ratings yet )
Loading...