Шаруватий, хрумкий, пишний коржик

Східна випічка відрізняється простотою приготування, але при цьому вишуканим, приголомшливим смаком! Тісто здається простим, але з нього виходить неймовірно смачний, листковий, хрумкий, пишний коржик — просто смакота!

Складові:

  • 200 мл води;
  • 150 мл молока;
  • по 1 ч. л. солі, цукру, сухих дріжджів;
  • 600 г борошна (+-);
  • 200 г вершкового масла (можна замінити олією – смачно з оливковою);
  • 1 яєчний жовток;
  • для посипання: кунжут білий та чорний.

У гарячій воді та молоці розчинити дріжджі, сіль та цукор. Відразу ж всипати просіяне борошно. Замісити м’яке тісто.

Шаруватий, хрумкий, пишний коржик

Розділити на 4 частини, прикрити пакетом та рушником, залишити на 15 хвилин.

Шаруватий, хрумкий, пишний коржик

Розкачати тісто в тонкі коржі.

Шаруватий, хрумкий, пишний коржик

Змастивши перший пласт тіста розтопленим вершковим маслом або олією, зверху викласти другий, знову змастити і т.д.

Шаруватий, хрумкий, пишний коржик

Згорнути тісто книжкою (ліву та праву частини — у центр), потім скласти навпіл уздовж і розрізати на дві довгі трубочки.

Шаруватий, хрумкий, пишний коржик

Першу згорнути равликом, другу приєднати до равлика і також обернути нею тісто. Прикрити пакетом та рушником, залишити ще на 15 хвилин.

Шаруватий, хрумкий, пишний коржик

Злегка розкачати качалкою, перекласти на лист з пекарським папером. Зверху змастити жовтком і присипати кунжутом. Випікати при температурі 200 градусів 30-35 хвилин.

Шаруватий, хрумкий, пишний коржик

Готовий коржик багатошаровий, ароматний, пишний і дуже смачний – спробуйте приготувати.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...