Шарлотка зі свіжими абрикосами – ароматна і красива випічка

Шарлотку сміливо можна приготувати зі свіжими абрикосами. За смаком вона вийде дуже ароматною, яскравою і красивою в розрізі. Для її приготування варто обов’язково використовувати свіжі яйця, саме вони будуть добре збивати, а готова шарлотка вийде високою по вигляду. Абрикоси потрібно брати не перестиглі, інакше при їх розламуванні, вони втратять свій привабливий вигляд. У зимовий період часу такого роду шарлотку можна робити з сушеними абрикосами.

Випікати її можна в круглій металевій роз’ємній формі або ж силіконовій. У металеву форму бажано на дно викласти пергаментний папір, з якого вирізати коло. З боками формочки варто вчинити аналогічно. У силіконовій формі таку процедуру проробляти не потрібно, так як в ній ніколи випічка не прилипає до стінок.

Складові:

  • Яйця курячі середні за розміром – 3 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Абрикоси – 70-100 г.

Як приготувати шарлотка з абрикосами:

1. У велику миску вбийте курячі яйця.

2. Збийте їх на середніх оборотах міксера протягом 1 хвилини. Маса повинна стати пишною, з бульбашками.

3. Потім додайте цукор.

4. Збийте знову яєчну масу тільки тепер протягом 3-4 хвилин на максимальних обертах міксера. Тепер яєчна маса повинна збільшитися в об’ємі мінімум в 2-3 рази.

5. Додайте просіяне борошно.

6. Дуже добре перемішайте тісто за допомогою силіконової лопатки. Дану процедуру слід проробляти, як би піднімаючи тісто знизу вгору.

7. Перелийте підготовлене бісквітне тісто в форму для випікання. Якщо вона металева, тоді застеліть її пергаментним папером.

Шарлотка зі свіжими абрикосами - ароматна і красива випічка

8. Вимийте абрикоси, видаліть кісточки, розділяючи кожну з них дуже акуратно навпіл.

Шарлотка зі свіжими абрикосами - ароматна і красива випічка

9. Відправте шарлотку в розігріту до 190 градусів духовку на 25-30 хвилин. Щоб зверху вона не підгорала, можете через 20 хвилин накрити її фольгою або чистим альбомним листком.

Шарлотка зі свіжими абрикосами - ароматна і красива випічка

10. Акуратно перекладіть пиріг на тарілку. Коли він охолоне, можете нарізати шарлотку з абрикосами на шматочки і подати їх сміливо до столу.

Шарлотка зі свіжими абрикосами - ароматна і красива випічка

Rating
( No ratings yet )
Loading...