Шарлотка зі сливами – м’яка і ароматна домашня випічка

Якщо до чаю хочеться подати якусь м’яку, ароматну і смачну домашню випічку, тоді варто приготувати ось таку оригінальну шарлотку зі сливами. Вона завжди робиться досить швидко і просто, а результат порадує навіть самого вибагливого в їжі гостя.

В якості слив варто використовувати ті, які не надто зелені і не кислі на смак. Краще, звичайно, перед їх покупкою спробувати одну з них. Для приготування ж бісквітного тіста, підійдуть будь-які яйця, але найкращими будуть домашні, так як випічка в такому випадку в розрізі вийде яскравою за кольором. Випікати шарлотку з сливами можна в спеціальній металевій роз’ємній формі або ж у керамічній, яка має форму кола. Подавати до столу готовий пиріг варто виключно тоді, коли охолоне. Та й нарізати його на шматки бажано тоді ж.

Складові:

  • Сливи – 500 г.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – майже 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.

Як приготувати шарлотку зі сливами:

1. У глибоку і досить велику миску вбийте курячі яйця.

2. Підключіть до електричної мережі міксер, включите його на максимальну потужність і збийте яєчну масу до тих пір, поки вона не збільшиться в об’ємі в два рази. Тепер всипте вказану кількість цукру.

3. Продовжуйте збивати яйця, тепер уже з цукром.

4. Потім всипте борошно, воно обов’язково повинне бути вищого ґатунку.

5. Перемішайте тісто силіконовою лопаткою, як би піднімаючи його кожен раз від низу до верху. Перелийте тісто в форму для випікання, її змастіть маслом вершковим. Якщо для випікання ви вирішили використовувати силіконову форму, тоді її змащувати нічим попередньо не потрібно.

6. Вимийте і викладіть прямо в тісто сливи. Кісточки можете видалити або ж не проробляти цю процедуру.

Шарлотка зі сливами - м'яка і ароматна домашня випічка

7. Відправте шарлотку зі сливами в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.

Шарлотка зі сливами - м'яка і ароматна домашня випічка

8. Після цього дуже обережно її дістаньте з форми, допомагаючи в цьому процесі собі силіконовою лопаткою або звичайною металевою.

Ось така апетитна шарлотка з сливами вийшла! Залишилося тільки почекати, поки вона трохи охолоне, нарізати на шматочки і подати її до столу.

Rating
( No ratings yet )
Loading...