Шампіньйони на мангалі: крутий шашлик в швидкому маринаді

Соковиті, в міру гострі  гриби не залишають нікого байдужих. Приготувати їх можна як самостійну страву або на додаток до м’ясного шашлику або барбекю. За часом гриби готуються швидше м’яса, а запропонований варіант маринаду без оцту і майонезу дозволяє урізноманітнити стіл буквально на ходу, адже витримати в ньому шампіньйони потрібно всього 20-30 хвилин.

Для шашлику краще взяти великі гриби, дрібні при нанизуванні на шампур можуть просто лопнути, до того ж вони не будуть такими соковитими.

Для маринаду знадобиться всього 4 інгредієнта: соняшникова олія, сіль, мелений червоний перець і паприка.

Розміщуємо потрібну кількість грибів в окрему ємність, достатню для того, щоб гриби зручно було перемішувати. Додаємо до грибів олію без запаху і добре перемішуємо. Додаємо в гриби сіль і червоний перець і ще раз перемішуємо. Якщо шашлик планується готувати практично відразу, даємо трохи більше солі, інакше великі гриби слабо просоляться. Останній інгредієнт – паприка. Додавши її, знову все перемішуємо і прибираємо в холодне місце маринуватися не менше ніж на 20 хвилин.

Шампіньйони на мангалі: крутий шашлик в швидкому маринаді

Акуратно нанизуємо гриби на шампури. В ідеалі шампури повинні бути тонкими, інакше є ризик того, що свіжі гриби можуть дати тріщину, особливо якщо вони будуть недостатньо великими.

Шампіньйони на мангалі: крутий шашлик в швидкому маринаді

Відправляємо шашлик з грибів на вогонь, не забуваємо перевертати. Перевірити ступінь готовності тут максимально просто. Достатньо злегка підштовхнути на шампурі гриб. Як тільки гриб буде вільно ковзати по шампуру, можна вважати роботу майже закінченою. До готовності в цей момент залишається буквально пара хвилин.

Шампіньйони на мангалі: крутий шашлик в швидкому маринаді

Знімати гриби або подавати до столу прямо на шампурах – справа індивідуальна.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...