Шампіньйони мариновані в соєвому соусі: пікантна закуска

Шампіньйони мариновані в соєвому соусі - рецепт приготування

Пропоную приготувати оригінальну закуску: шампіньйони, мариновані в соєвому соусі.

Інгредієнти на 3 порції:

  • 400 грам шампіньйонів
  • кріп свіжий
  • часник – 3 зубчики
  • соєвий соус – 2 ст. ложки
  • яблучний оцет – 1 ст. ложка
  • олія соняшникова – 50 мл
  • цукор – 1 ч. ложка
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком

Процес маринування шампіньйонів

Шампіньйони (підійдуть міцні, пружні і дрібні гриби) промити, підрізати трохи ніжки, якщо треба прибрати з капелюшків плівку.

У каструлю налити 2 літри води і поставити на вогонь. Коли вода закипить додати 2 ч. ложки солі і опустити в воду шампіньйони. Кип’ятити 5 хвилин.

Шампіньйони мариновані в соєвому соусі: пікантна закуска

Гриби відкинути на друшляк і дати охолонути до теплого стану.

Шампіньйони мариновані в соєвому соусі: пікантна закуска

Приготуємо маринад.

Дрібно нарізати кріп, подрібнити часник. З’єднати в мисці зелень, часник, цукор, сіль, соєвий соус, яблучний оцет, соняшникову олію, чорний мелений перець. Змішати отриманий маринад з грибами. Закрити миску харчовою плівкою і поставити настоятися в холодильник на 1 годину.

Шампіньйони мариновані в соєвому соусі: пікантна закуска

Пікантна закуска для гостей готова!

Rating
( No ratings yet )
Loading...