Шалено смачний яблучний пиріг без замішування тіста. Чому так раніше не готувала. Ось дійсно в світі стільки всього легкого і в той же час геніального, але багато хто з нас (як і я в тому числі) не шукають легких шляхів, нам би чим по складніше все робити і до кулінарії це теж іноді ставимось, раніше я завжди думала боже як приготувати домашній пиріг, це ж треба з ним стільки поморочитися.
Але зараз я все це згадую з посмішкою, адже скільки є простих рецептів пирогів. Ось наприклад взяти цей яблучний пиріг, його суть в тому що з тістом ми взагалі не морочимося. Роль тіста для пирога в даному рецепті грає лаваш.
Ця домашня випічка дуже смачна і цікава, вона сподобалася всім в моїй родині, вони навіть запитують коли буде наступний пиріг.
Інгредієнти:
- Тонкий лаваш – 2 уп.
- Яблука – 5 шт.
- Цукор – 6 ч.л.
- Кориця – до смаку.
Для заливання:
- Молоко – 500 мл
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 3 ст.л.
Покроковий процес приготування:
1. Для начинки нам буде потрібно 5 очищених від шкірки яблук. Яблука нарізаємо на невеликі кубики.
2. Потім до яблук додаємо 6 чайних ложок цукру і трошки кориці за смаком. Перемішуємо.
3. Беремо лист лаваша, на край кладемо начинку (дивіться щоб начинки вистачило на 6 листів лаваша), звертаємо рулетом. Так проробляємо з іншими листами лаваша.
4. Форма у мене діаметром 24 см, змащуємо соняшниковою олією і кладемо рулети, кладіть один до одного щільно щоб усі помістилися.
5. Приготуємо заливку. У миску вливаємо 500 мл молока, розбиваємо 2 яйця, додаємо три столові ложки цукру і все добре перемішуємо.
6. Виливаємо заливку в форму і відправляємо в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 1 годину. Смачного!