Шахова картопля з беконом в духовці

Я вже багато років не жарю картоплю на сковороді. По-перше, це не надто корисно (хоч і смачно), по-друге, доводиться мити як посуд, та й половину кухні. Мені більше до вподоби готувати страви в духовці. Завантажила та пішла займатися своїми справами. Головне – не забути вчасно дістати. Запікати можна практично все. Особливо мені подобається шахова картопля з беконом в духовці.

Свою назву вона отримала за незвичайний спосіб викладення у формі. Картопляні слайси потрібно скласти по кілька штук і помістити у форму, поставивши ребрами. Потім таку саму стопку розмістити поруч, але розвернути перпендикулярно до першої. У результаті у вас вийде шахівниця з картоплі. На перший погляд здається складним, але підготовка займає всього 10 хвилин. Тому який результат!

Необхідні продукти:

  • Картопля – 600 г
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Топлене масло – 50 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Бекон – 100 г
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Приправа для картоплі – за смаком

Покроковий процес приготування:

Очистіть картоплю і наріжте її тонкими пластинками. Найзручніше це зробити слайсером.

Шахова картопля з беконом в духовці

Посоліть картоплю, додайте приправу та прованські трави, видавіть часник. Залийте овоч топленим маслом та добре перемішайте.

Шахова картопля з беконом в духовці

Змастіть форму для запікання вершковим маслом та викладіть шматочки картоплі так, як показано на фото. Запікайте 40 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Шахова картопля з беконом в духовці

Наріжте невеликими шматочками бекон і обсмажте на сухій сковороді протягом 3-5 хвилин.

Шахова картопля з беконом в духовці

Розподіліть бекон, який підрум’янився, по запеченій картоплі, посипте розмарином і поверніть в духовку ще на 15 хвилин.

Шахова картопля з беконом в духовці

Складно повірити, що звичайна запечена картопля може вийти смачнішою за м’ясо. Але у нас страва розлітається за лічені хвилини. За чверть години овоч встигає просочитися приємним ароматом копченості. Самі шматочки бекону добре підсихають у духовці і стають більш хрусткими. Суцільне задоволення!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...