Секретом приготування рисової молочної каші поділилася моя тітка, яка пропрацювала кухарем в дитячому садочку більше 30 років

Рисова молочна каша - рецепт приготування

Всі, хто ходив в дитячий сад напевно пам’ятають смак каш, пудингів і запіканок, які там давали. Така смакота! Ось і мої діти, вже старшокласники, та й попросять мене: “Звари нам рисову кашу як в садку”. А у мене каша чомусь не завжди виходила: то пригорить, то не до вариться. Діти поступово перестали зовсім її їсти. Зварю і сама доїдаю.

Приїхала до нас одного разу моя тітка з сусіднього міста. Розговорилися про те про се. Про дітей запитала. Поскаржилася я їй, кажу: – Ніяк не змушу каші їсти. А вона мені: – А як ти їх вариш? Розповідаю їй, а вона хитає головою: я зараз навчу тебе як зварити смачну молочну рисову кашу таку, що за вуха не відтягнеш. Повір моєму досвіду. Я ж 36 років пропрацювала кухарем в дитячому саду.

Ось і повідала вона мені секрет приготування молочної рисової каші, яку вони готували в дитячому садку.

  • По-перше, все залежить від крупи, який рис ви будете використовувати. Найкраще для цього підійде круглий рис.
  • По-друге, перед приготуванням рис необхідно промити водою кілька разів. А краще заздалегідь замочити його у воді на 1 годину.
  • По-третє, якщо хочете зварити нормальну молочну кашу не намагайтеся зварити її відразу до готовності.

Складові:

  • круглий рис – 150 грам;
  • вода – 200 грам;
  • молоко – 200 грам;
  • сіль – одна дрібка;
  • цукровий пісок – 2 ст.л
  • вершкове масло

Процес приготування рисової каші

Промити рис водою, помістити в каструлю, бажано з грубим дном і залити склянкою води (200 грам).

Поставити на вогонь і варити поки рис не вбере всю воду. У воду покласти одну дрібку солі.

Потім влити до рису молоко і продовжувати варити на тихому, невеличкому вогні, щоб молоко продовжувало трохи кипіти. Якщо відразу зварити рис у молоці, то у вас молока піде в два-три рази більше. Тут головне, щоб крупа зварилася наполовину в воді, ввібрала рідину, а потім вже потрібно варити її в молоці.

Всипати в кашу цукровий пісок, рис буде солодший і смачніший.

Варити рис в молоці після закипання потрібно всього 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Вимкнути плиту і дати постояти хвилин 20, щоб рис дійшов. Можна навіть накрити чимось.

Коли каша повністю дійде, покласти шматочок гарного натурального вершкового масла. Важливо: вершкове масло додати вже після того, як каша буде готова. Інакше смакові якості втрачаються.

Перед подачею в кашу можна покласти родзинки або курагу. Родзинки і курагу необхідно попередньо замочити.

Кількість використовуваного цукру і вершкового масла можна зменшити або збільшити – все залежить від вашого смаку.

І ще: рис дуже любить рідину, скільки НЕ налий, він все в себе вбере. Тому регулювати густоту каші молоком можна на ваш розсуд. Хочете кашу порідше зробити – додайте ще трохи молока.

Хочу сказати, що після того як моя тітка навчила мене варити “правильну” кашу я тепер регулярно варю її вранці і мої діти наминають її за обидві щоки. Та так, що їх за вуха не відтягнеш!

Rating
( No ratings yet )
Loading...