Секрет смачного абрикосового торта – в ніжному запеченому кремі

Смачний абрикосовий торт - рецепт приготування

Торт виходить легкий і дуже смачний. А літо – саме час потішити свою сім’ю фруктовими тортами.

Головне, що знадобиться господині, щоб приготувати цей торт – досить часу і трохи зусиль. Правда, результат того вартий. Спробувавши один раз, ви будете готувати його дуже часто.

Що потрібно

Для основи:

  • Борошно – 90 грам
  • Яйце – 1 штука
  • Масло вершкове – 25 грам
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Сіль – ½ чайної ложки
  • Розпушувач – 10 грам

Для крему:

  • Молоко – 600 мл
  • Яйце – 4 штуки
  • Цукор – 150 грам
  • Вершкове масло – 110 грам
  • Абрикос – 10 середніх ягід
  • Борошно – 60 грам

Процес приготування абрикосового торта

Починаємо готувати тісто, йому потрібно буде «відлежатися» в холодильнику, приблизно 30 хвилин. Тут потрібно просто змішати інгредієнти в блендері. Залишається тільки звернути готове тісто в плівку і прибрати в холодильник. Поки воно «відпочиває», ми як раз встигнемо приготувати крем.

Спочатку потрібно закип’ятити молоко і кладемо в нього вершкове масло. Воно повинно розтанути. Далі нам потрібні будуть жовтки, борошно і половина зазначеної кількості цукру. Продукти з’єднуємо і збиваємо. Отриману масу розводимо молоком: додаємо 3-4 столові ложки. Перемішуємо з молоком. І «варимо», не перестаючи помішувати, щоб вийшов густий крем. І стежте за тим, щоб не утворилися грудочки. Тепер накриваємо крем плівкою так, щоб вони стикалися. І залишаємо остигати. Він повинен бути трохи теплим.

Поки крем остигає, можна зайнятися тістом. Форму для випічки застилає пергаментним папером. Розподіляємо тісто по дну форми руками і відправляємо в духовку, розігріту до 170 градусів. Для випічки коржа досить буде потримати його в духовці 7 хвилин. Але потрібно дивитися по потужності духовки.

Дістаємо готовий корж. Перед тим, як збирати торт, форму для випічки краще «одягнути» у французьку сорочку: промазати маслом і присипати борошном. Повертаємо корж у форму, заздалегідь застеливши її папером. Зверху викладаємо абрикоси. Їх попередньо ріжемо навпіл і видаляємо кісточки.

Крем охолов, тепер нам потрібно буде виконати ще одну маніпуляцію. Збиваємо білки до міцної піни, поступово додаючи цукор, що залишився. Яєчна маса повинна добре тримати форму. Тепер її акуратно додаємо в крем, перемішуючи знизу вгору.

Підготовлений крем розподіляємо поверх абрикосів і ставимо торт випікатися в розігріту до 160 градусів духовку. Випікаємо приблизно 40 хвилин, але час випікання залежить від потужності вашої духовки. Залишаємо торт остигати, а потім ставимо на ніч у холодильник. Торт повинен просочитися і «настоятися». А вранці пригощаємо сім’ю.

Rating
( No ratings yet )
Loading...