Секрет густого бурштинового повидла з яблук

Для повидла за цим рецептом найкраще підійдуть яблука з кислинкою. Тоді і смак буде цікавим і багатогранним.

Необхідні продукти:

  • 1 кг яблук
  • 800 г цукру
  • 0,5 л чистої води

Покроковий процес приготування:

Яблука перебери і гарненько промий. Якщо час не обмежує, можна замочити яблука в воді на 10 хвилин. Так вони не тільки краще очистяться, а й наситяться водою і стануть більш соковитими.

Очисти яблука від серцевини і наріж на шматочки. Переклади яблука в посуд, де вони будуть готуватися. Найкраще варити повидло в каструлі з товстим дном.

Секрет густого бурштинового повидла з яблук

Додай до яблук цукор. Слід підсипати його поступово, щоб повидло не вийшло занадто солодким. Додай в каструлю воду і включи вогонь. Доведи яблука до кипіння і продовжуй варити на мінімальному вогні 20 хвилин.

Секрет густого бурштинового повидла з яблук

Потім за допомогою погружного блендера перетирають яблука в повидло. Простеж за тим, щоб вся яблучна маса була однорідною.

Секрет густого бурштинового повидла з яблук

Після цього повертай каструлю з повидлом на плиту і починай уварювали протягом 60 хвилин. Може знадобитися більше часу, тому краще орієнтуватися на густоту повидла. Не забувай періодично перемішувати повидло дерев’яною ложкою, щоб воно не пригоріло.

Секрет густого бурштинового повидла з яблук

Простерилізуйте банки і кришки. З такої кількості інгредієнтів у мене зазвичай виходить повидла на дві баночки по 300 мл. Розлий повидло в банки і відправ остигати, попередньо закутавши їх покривалом. Банки з повидлом зберігай в темному прохолодному місці.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...