Випічка з ягодами – одна з найсмачніших речей, яку тільки можна придумати. Літо – саме час балувати себе ягідними пирогами. Легкий, пишний і неймовірно смачний пиріг з ягодами можна приготувати навіть без молока і вершкового масла. Процес підготовки пирога займе не більше 10 хвилин, а випічки – 40-50 хвилин. Всього 1 годину і на вашому столі легкий літній пиріг з ягодами!
Для приготування річного пирога з ягодами знадобляться:
- яйце велике С0 – 3 шт;
- цукор – 1 склянка (близько 170 г);
- борошно – 1 склянка (120 – 130 г);
- розпушувач – 0,5 ч.л;
- соняшникова олія – 0,5 склянки (близько 80-90 г);
- ванільний цукор;
- сіль – 1/3 ч.л;
- ягоди (ідеально підійде вишня або смородина) – 300 г;
- крохмаль – 1 ст.л.
За допомогою міксера збийте яйця з сіллю, цукром і ванільним цукром до отримання однорідної пишної маси. Процес збивання займе близько 7-10 хвилин.
Тонкою цівкою додайте до яєчної маси рослинне олію і продовжуйте збивання. Змішайте борошно з розпушувачем і через сито додайте до рідких продуктів. Перемішайте інгредієнти лопаткою до отримання однорідної маси. Вистеліть дно форми пергаментним папером, стінки змастіть соняшниковою олією. Перелийте тісто в форму.
Зверху на тісто викладіть ягоди, перемішані з крохмалем. Для випічки краще використовувати кукурудзяний крохмаль.
Випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів. Для того щоб пиріг повністю пропікся і не підгорів зверху, через 30 хвилин після початку випікання накрийте його фольгою і готуйте ще 10-20 хвилин. Пиріг виходить повітряним і ніжним, для того, щоб акуратно дістати його з форми, дайте йому охолонути приблизно 15 хвилин.
Кислинка в ягодах відмінно підкреслює солодкість тіста.