Саме час готувати пікантну закуску до м’яса. В’ялені сливи з часником

Іноді так хочеться урізноманітнити своє меню, додавши до нього незвичайні та оригінальні страви. Пікантна закуска – пряні в’ялені сливи з часником і спеціями, ідеально підходить в якості незвичайного гарнір до запеченого або смаженого м’яса, птиці і дичини.

Вибирайте для цього рецепта міцні і щільні сливи, у яких кісточка добре відділяється від м’якоті.

Для банки об’ємом 0,5 літра буде потрібно:

  • сливи – 1,2 кг – 1,3 кг;
  • сіль – 1/2 ч.л;
  • цукор – 2 ст.л
  • 6% яблучний або виноградний оцет – 1 ст.л;
  • соняшникова олія – 200 мл;
  • часник – 5-6 зубчиків;
  • перець чилі – 1/4 шт .;
  • сухий базилік – 1/2 ч.л;
  • орегано – 1/3 ч.л.
  • мелений коріандр – 1/3 ч.л;
  • розмарин – 1/4 ч.л;
  • мелений кардамон – дрібка;
  • мелена кориця – дрібка.

Розріжте сливи навпіл і видаліть кісточки. Розкладіть половинки слив на решітки зрізом вгору, злегка присипте їх сіллю, щоб прискорити процес в’ялення, і цукром, щоб компенсувати кислоту слив.

Саме час готувати пікантну закуску до м'яса. В'ялені сливи з часником

В’ялити сливи можна в духовій шафі при температурі 70-80 градусів протягом доби. Якщо у вас є дегідратор, використовуйте для в’ялення слив його.

Зрозуміти, що сливи готові можна за їх зовнішнім виглядом: вони повинні бути м’які, гнучкі і не повинні виділяти сік. Головне – не пересушити сливи.

Саме час готувати пікантну закуску до м'яса. В'ялені сливи з часником

Налийте соняшникову олію в сотейник з товстим дном і поставте його на плиту. Олія має добре розігрітися.

Змішайте спеції, часник наріжте тонкими пластинками, а перець чилі наріжте тонкими кільцями.

В простерилізовані баночки викладіть шар слив, часник, шматочки гострого перцю і спеції. Продовжуйте викладати продукти, злегка ущільнюючи їх, до тих пір, поки баночки не будуть заповнені повністю.

Саме час готувати пікантну закуску до м'яса. В'ялені сливи з часником

У кожну банку додайте сіль, цукор і оцет. Підготовлені баночки залийте гарячою олією під саме горло.

Саме час готувати пікантну закуску до м'яса. В'ялені сливи з часником

Закрийте банки кришками і кожні пів години злегка струшуйте їх, щоб спеції рівномірно розподілилися по банці.

Коли олія охолоне, поставте сливи в холодильник. Через тиждень закуска буде готова.

Саме час готувати пікантну закуску до м'яса. В'ялені сливи з часником

Зливи вийдуть м’якими, але при цьому будуть відмінно тримати форму.

Смак у закуски виходить насичений, пікантний, кисло-солодкий з приємним ароматом часнику і гострого перцю.

В’ялені сливи дуже смачно їсти і як самостійну страву, наприклад, зі шматочком свіжого хліба.

Саме час готувати пікантну закуску до м'яса. В'ялені сливи з часником

Найголовніше, що ця делікатесна закуска в сезон слив виходить дуже дешевою. Заготовте побільше баночок, щоб насолоджуватися в’яленими сливами і взимку.

Rating
( No ratings yet )
Loading...