Сало в розсолі (холодний метод)

Цей рецепт сподобається всім, хто любить сало. Звичайно ж, у вашій родині вже є рецепт його приготування. Ми просто розповімо вам свій, можливо він також стане популярний і у вас. Сало по ньому готується дуже просто, а результат завжди просто чудовий.

Необхідні продукти

  • 1.5 кілограма сала
  • 1 головка часнику
  • 1 літр води
  • 150 грам солі 2 лаврові листки
  • 5 горошин запашного перцю
  • 1 чайна ложка насіння коріандру
  • пів чайної ложки запашного перцю

Сало промиваємо і сушимо паперовим рушником.

Приготуємо розсіл. У каструлю вливаємо воду, додаємо лавровий лист, сіль, весь перець і коріандр. Все перемішуємо до розчинення солі, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім залишаємо розсіл до повного охолодження.

Часник очищаємо і нарізаємо великими шматочками. Сало розрізаємо на великі шматки.

Беремо контейнер, на дно кладемо часник. зверху сало. Потім знову часник і знову сало. Все заливаємо розсолом, накриваємо тарілкою і ставимо вантаж.

У такому вигляді залишаємо сало при кімнатній температурі на 2 дні. Через відведений час сало накриваємо кришкою прибираємо в холодильник на 1-2 доби. Потім дістаємо його з розсолу, обсушуємо рушником і зберігаємо в такому вигляді в сухому контейнері в холодильнику до 1 тижня.

Сало в розсолі (холодний метод)

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...