Сало китайським способом за 2,5 години. Виходить так ніжно, що можна не жувати

Я, звичайно, знала, що китайці – відомі кулінари. Вони здатні зробити їстівним майже все. При цьому ви навіть не здогадаєтеся, що саме пробуєте. Але хто міг би подумати, що серед екзотичних продуктів виявиться наше сало. Рецепт привезла моя подруга, яка багато років прожила у Китаї. Сказала, я буду в захваті. І справді, сало по-китайськи перевершило всі мої очікування.

Необхідні продукти:

  • Свиняча грудинка – 1 кг
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л
  • Зелена цибуля – 4-5 шт.
  • Імбир – 20-30 г
  • Бадян – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соєвий соус – 40-50 мл
  • Рисовий оцет – 1 ст. л.
  • Соус чилі солодкий – 40-50 мл
  • Перець чилі – за смаком

Покроковий процес приготування:

Розігрійте велику сковороду, висипте цукор, додайте 1 ст. л. води та карамелізуйте. У цей час розріжте вимите і висушене пір’я цибулі на 2-3 частини, наріжте часник і корінь імбиру слайсами.

Сало китайським способом за 2,5 години. Виходить так ніжно, що можна не жувати

Коли цукровий сироп стане коричневим, зніміть його з вогню та викладіть на сковороду цибулю, часник, імбир та бадьян. Якщо любите гострішу їжу, можете покласти кілька шматочків пекучого перцю чилі.

Сало китайським способом за 2,5 години. Виходить так ніжно, що можна не жувати

Помийте і обсушіть сало, розріжте його на квадрати (приблизно 10х10 см) і викладіть шкіркою на підготовлену подушку. Поверніть сковороду на вогонь, влийте 0,5 склянки води, солодкий соус чилі, рисовий оцет та соєвий соус.

Сало китайським способом за 2,5 години. Виходить так ніжно, що можна не жувати

Тушіть сало під кришкою на повільному вогні протягом години. Періодично підливайте воду, щоб рівень рідини залишався на висоті 4 см. Потім переверніть сало та готуйте ще 30 хвилин.

Сало китайським способом за 2,5 години. Виходить так ніжно, що можна не жувати

Перекладіть вміст сковороди у форму для запікання та поставте в пароварку ще на 1 годину. Якщо її у вас немає, продовжуйте гасити сало на сковороді ще по півгодини з кожного боку, доливаючи по необхідності воду. Готову закуску перед подачею охолодіть в холодильнику.

Сало китайським способом за 2,5 години. Виходить так ніжно, що можна не жувати

Сало, приготовлене китайським способом, настільки ніжне, що навіть не треба жувати. Закуску приємно їсти просто так, навіть без хліба. Моя дочка сказала, що сало тане у роті, як зефірка. Раджу переконатись самим!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...