Салати зі свіжих кабачків «Тільки з грядки» і «По-корейськи»

Свіжі овочі особливо корисні і смачні, коли їх тільки зірвали з грядки. Це в першу чергу про кабачки. З молодих плодів вагою на більше 200 грам можна робити різні салати. А скільки користі від них отримає організм – пальців не вистачить порахувати… Пропонуємо рецепти салатів. Де головну роль відіграють саме вони.

Салат «Тільки з грядки»

Необхідні продукти:

  • кабачок – 1 шт
  • капуста – невеликий качан
  • помідори – 3 шт
  • кріп – 50 гр
  • петрушка – 50 гр
  • соняшникова ароматна нерафінована олія – 3 ст.л.
  • часник – 2 зуб.
  • сіль, перець за смаком

Покроковий процес приготування:

З капусти знімаємо верхні листки, видаляємо качан, і дрібно шаткуємо. Овочі миємо й обсушуємо. Кабачок очищаємо, видаляємо насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Помідори розрізаємо невеликими шматочками.

Зелень подрібнюємо. Овочі викладаємо в салатник, в невелику ємність наливаємо олію, додаємо подрібнений часник і спеції. Поливаємо цим овочі та перемішуємо.

Салат «По-корейськи»

Салати зі свіжих кабачків «Тільки з грядки» і «По-корейськи»

Необхідні продукти:

  • 2 молодих кабачка (не більше 200 гр кожен)
  • морква – 2 шт
  • часник – 2-3 зуб
  • цукор – 2 ч.л.
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 ст.л. приправа для корейської моркви
  • 1 ст.л. 9% – вого оцту
  • соняшникова олія 50 мл

Покроковий процес приготування:

Натираємо овочі на тертці для корейської моркви тонкою соломкою і складаємо в глибоку миску. Додаємо подрібнений часник.

Рафіновану соняшникову олію добре нагріваємо (не кип’ятити) в маленькому посуді, змішуємо зі спеціями і часником. Саме гаряча олія розкриє їх аромат.

Потім вливаємо в миску з овочами і ретельно перемішуємо, щоб розчинилися цукор і сіль. Накриваємо кришкою і даємо настоятися.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...