Салат “Золота осінь”: все просто але мої гості його люблять. Ділюся рецептом!

Сьогодні хочу поділиться рецептом салату «Золота осінь». Рецепт дуже вдалий, виходить дуже смачно і яскраво, рекомендую! Готується просто і з доступних продуктів.

Необхідні продукти:

  • Кальмар – 200 гр.
  • Крабові палички – 200 гр.
  • Відварена морква – 1-2 шт. (200 гр)
  • Яйця – 3 шт.
  • Кукурудза – 1 банка
  • Свіжий огірок – 1 шт. (200 гр)

Для майонезу:

  • Соняшникова олія – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Цукор – 1/2 ч.л.

Покроковий процес приготування:

Спочатку займемося кальмарами. Прибираємо спочатку хорду (плівку). Тепер заливаємо кип’ятком і залишаємо на 1 хвилину. Тепер легко прибираємо плівку. У каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Опускаємо кальмари і відразу засікаємо рівно 3 хвилини.

Салат "Золота осінь": все просто але мої гості його люблять. Ділюся рецептом!

Як тільки пройде 3 хвилини кальмари дістаємо і заливаємо відразу холодною водою, щоб зупинити термічну обробку. Так кальмари будуть ніжними.

Салат "Золота осінь": все просто але мої гості його люблять. Ділюся рецептом!

Нарізаємо соломкою. Всі інгредієнти для салату я беру в рівних пропорціях, у мене все приблизно 200 грам. Моркву 1-2 штуки відваримо і нарізаємо кубиками. Крабові палички 1 пачку вагою 200 грам нарізати. 1 свіжий огірок нарізаємо соломою. 3 відварені яйця наріжемо кубиками.

Збираємо салат: в миску кладемо моркву, яйця, крабові палички, свіжий огірок, кальмари. Заправляємо майонезом.

Салат "Золота осінь": все просто але мої гості його люблять. Ділюся рецептом!

Я майонез готую сама, в банку наливаю 150 мл соняшникової олії, розбиваю 1 яйце, так щоб жовток був цілим. Опускаю блендер, так щоб жовток був під блендером і збиваю до загустіння, потрібно приблизно 30 секунд.

Салат "Золота осінь": все просто але мої гості його люблять. Ділюся рецептом!

Тепер додаємо сіль, цукор, 1 ст.л. соку лимона, я використовую вже готовий сік лимона, додаємо 1 ч.л. гірчиці. Пробиваємо ще раз все блендером. І заправляємо салат.

Салат "Золота осінь": все просто але мої гості його люблять. Ділюся рецептом!

У салат за смаком додаємо сіль і чорний перець. Готово.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...