Сьогодні хочу поділиться рецептом салату «Золота осінь». Рецепт дуже вдалий, виходить дуже смачно і яскраво, рекомендую! Готується просто і з доступних продуктів.
Необхідні продукти:
- Кальмар – 200 гр.
- Крабові палички – 200 гр.
- Відварена морква – 1-2 шт. (200 гр)
- Яйця – 3 шт.
- Кукурудза – 1 банка
- Свіжий огірок – 1 шт. (200 гр)
Для майонезу:
- Соняшникова олія – 150 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Сік лимона – 1 ст.л.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Цукор – 1/2 ч.л.
Покроковий процес приготування:
Спочатку займемося кальмарами. Прибираємо спочатку хорду (плівку). Тепер заливаємо кип’ятком і залишаємо на 1 хвилину. Тепер легко прибираємо плівку. У каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Опускаємо кальмари і відразу засікаємо рівно 3 хвилини.
Як тільки пройде 3 хвилини кальмари дістаємо і заливаємо відразу холодною водою, щоб зупинити термічну обробку. Так кальмари будуть ніжними.
Нарізаємо соломкою. Всі інгредієнти для салату я беру в рівних пропорціях, у мене все приблизно 200 грам. Моркву 1-2 штуки відваримо і нарізаємо кубиками. Крабові палички 1 пачку вагою 200 грам нарізати. 1 свіжий огірок нарізаємо соломою. 3 відварені яйця наріжемо кубиками.
Збираємо салат: в миску кладемо моркву, яйця, крабові палички, свіжий огірок, кальмари. Заправляємо майонезом.
Я майонез готую сама, в банку наливаю 150 мл соняшникової олії, розбиваю 1 яйце, так щоб жовток був цілим. Опускаю блендер, так щоб жовток був під блендером і збиваю до загустіння, потрібно приблизно 30 секунд.
Тепер додаємо сіль, цукор, 1 ст.л. соку лимона, я використовую вже готовий сік лимона, додаємо 1 ч.л. гірчиці. Пробиваємо ще раз все блендером. І заправляємо салат.
У салат за смаком додаємо сіль і чорний перець. Готово.