Салат «Жозефіна» – оригінальний рецепт на святковий стіл

Дуже смачний салат під назвою «Жозефіна» можна приготувати на святковий стіл і потішити членів своєї сім’ї або ж гостей. Він виходить дуже ситним, оригінальним і досить неповторним за смаком.

Можна при виборі інгредієнтів зупинятися на тих, які є в наявності вдома або ж в продажі в магазині. Наприклад, з грибів будуть доречні будь-які. Це можуть бути і печериці, і гливи і будь-які лісові гриби. При виборі твердого сиру слід зупинити увагу на тому, який найбільше подобається за смаком. Якщо твердий сир не дуже подобається членам вашої родини, тоді його навіть можна замінити на плавлений або копчений ковбасний.

Інгредієнти:

  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Помідор свіжий – 1 шт.
  • Куряче або індиче філе – 70 г.
  • Сир твердий – 40-50 г.
  • Зелена цибуля – за смаком.
  • Гливи – 100 г.
  • Майонез – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 40 мл.

Як приготувати салат «Жозефіна»:

1. М’ясо відваріть протягом 30-40 хвилин. У воду можете додати сіль, перець горошком і навіть лавровий лист. Але всі ці добавки виключно не принципові. М’ясо можна не тільки відварити, але і запекти в духовці до повної готовності, а щоб воно було не сухим, його варто загорнути у фольгу. Наріжте м’ясо на шматочки або нарвіть його руками.

2. Свіжий помідор наріжте середніми за розміром кубиками.

3. З твердого сиру обов’язково зріжте краї, де віск. Іншу частину наріжте або натріть на тертці.

4. Вимийте зелену цибулю і дрібно її нашаткуйте.

5. Тепер очистіть варені курячі яйця і наріжте їх кубиками.

6. Гриби обсмажте на сковороді з соняшниковою олією, тільки попередньо їх наріжте на більш дрібні шматочки.

7. Викладіть всі продукти в миску.

8. Додайте майонез.

9. Дуже ретельно все перемішайте. Якщо майонезу замало, тоді можете його ще сміливо додати.

10. Викладіть готовий салат в красиву салатницю і подайте його до столу. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...