Салат з огірків: смачний грузинський рецепт заготовки на зиму

Доброго дня! Сьогодні я буду готувати салат з огірками на зиму. Салат я буду готувати по-грузинськи. Він простий і швидко готується, а головне дуже смачний.

Підготувала ці продукти:

  • Два з половиною кілограми огірків;
  • Один кілограм помідорів;
  • Сто п’ятдесят грамів часнику;
  • Сто двадцять п’ять мл. соняшникової олії;
  • Стільки ж грамів цукру;
  • Стільки ж мілілітрів оцту дев’яти відсоткового;
  • Дві ст. ложки солі;
  • Перець чорний – десять штук горошин;
  • Три лаврових листки.
  • Пів ч. ложки коріандру меленого;
  • Пів ч. ложки коріандру цілого насінням;
  • П’ятнадцять грамів хмел.-сунелі .;
  • Чайна ложка червоного перцю.

Якими повинні бути овочі

Огірки повинні бути молодими, в яких ще не сформувалися насіння, також вони повинні бути маленькими, щоб салат був красивим.

Помідори повинні бути червоні і дуже стиглі. Вони повинні надати салату чудовий колір!

Готую овочі

Помідори я ріжу для того, щоб їх легко було пропускати через м’ясорубку. Огірки добре на пару годин замочити.

На м’ясорубку встановлюю велику решітку. З нею помідори легко перекручувати. У ці готові помідори додаю цукор. Сюди ж наливаю олію соняшникову. Сіль кладу обов’язково.

Помідори поки залишаю. І беруся за огірки. Ріжу огірок на кільця по пів сантиметра.

Термообробка

Помідори потрібно поставити на вогонь, доводжу до кипіння. В процесі перемішую, щоб не пригоріли. Після цього прибираю трохи вогонь і варю їх п’ятнадцять хвилин. Піна повинна заспокоїтись і помідори повинні поміняти колір.

Зараз сюди можна додати лавровий лист. Для аромату кладу чорний перець горошком. Сюди ж йде червоний перець.

Пропускаю часник через прес і теж кладу сюди. Додаю і всі останні спеції.

Також сюди ж йде і оцет. Все перемішую, підвищую вогонь і доводжу помідори до кипіння. І поки це відбувається, додаю огірки.

Добре перемішую. І після того, як все закипить, потрібно знизити температуру і потримати на вогні десять хвилин. Щоб процес приготування огірків пришвидшити, варити буду під кришкою.

Коли все готово, перевіряю на сіль і перець. Якщо що – додаю.

Наповнюю банки

Банки повинні бути простерилізованими. Наповнюю їх салатом. Рідина повинна закривати огірочки. Повітря в банці повинно залишитися якомога менше, тому наповнюю до самого верху.

Далі закриваю банки кришками і прибираю їх в тепле місце. У цьому місці вони повинні лежати перевернуті догори дном.

Rating
( No ratings yet )
Loading...