Салат з копченою куркою і грибами

Салат з копченою куркою і грибами готується дуже швидко, не вимагає часу на просочення, але що найголовніше, салат смачний. Він ситний і соковитий, з легким ароматом копченостей.

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця копчені – 150 г
  • Печериці – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Огірок – 1-2 шт
  • Відварені яйця – 3 шт
  • Соняшникова олія – 2 ст.л
  • Майонез – 100 г
  • Сіль – дрібка
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Зелень – за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Підготувати все необхідне. Гриби можна взяти як свіжі, так і мариновані. Для зменшення калорійності в якості заправки добре використовувати майонез і сметану в рівних пропорціях.

2. Цибулю нарізати чверть кільцями, печериці розділити навпіл, і кожну половинку подрібнити тонкими пластинками. Обсмажити на середньому нагріві, помішуючи, протягом пари хвилин. Гриби підрум’яняться, а цибуля стане м’якою. Трохи посолити і поперчити.

3. Варені яйця нарізати дрібними кубиками, додати чайну ложку майонезу, перемішати.

4. У копченої курки зняти шкіру, а м’ясо нарізати брусочками. Свіжий огірок подрібнити точно також.

5. Для того, щоб салат вийшов рівним і акуратним, робити його краще в глибокій мисці, вистелив її перед цим харчовою плівкою. Першим шаром, який згодом буде вгорі, будуть варені яйця.

6. Потім розподілити смажені гриби і цибулю.

7. Нанести майонез.

8. Викласти шматочки огірка.

9. Знову промазати майонезом і, нарешті, брусочки копченої курки.

10. Добре ущільнити руками. Якщо плануєте подавати не відразу, загорніть краї плівки наверх і приберіть в холодильник. Це запобігатиме пересиханню.

11. Підставити відповідну тарілку і швидко перевернути салат. Зняти харчову плівку. Прикрасити салат зеленню, ягідками журавлини.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...