Салат з копченою куркою і грибами готується дуже швидко, не вимагає часу на просочення, але що найголовніше, салат смачний. Він ситний і соковитий, з легким ароматом копченостей.
Інгредієнти:
- Курячі стегенця копчені – 150 г
- Печериці – 100 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Огірок – 1-2 шт
- Відварені яйця – 3 шт
- Соняшникова олія – 2 ст.л
- Майонез – 100 г
- Сіль – дрібка
- Чорний мелений перець – за смаком
- Зелень – за смаком
Покроковий процес приготування:
1. Підготувати все необхідне. Гриби можна взяти як свіжі, так і мариновані. Для зменшення калорійності в якості заправки добре використовувати майонез і сметану в рівних пропорціях.
2. Цибулю нарізати чверть кільцями, печериці розділити навпіл, і кожну половинку подрібнити тонкими пластинками. Обсмажити на середньому нагріві, помішуючи, протягом пари хвилин. Гриби підрум’яняться, а цибуля стане м’якою. Трохи посолити і поперчити.
3. Варені яйця нарізати дрібними кубиками, додати чайну ложку майонезу, перемішати.
4. У копченої курки зняти шкіру, а м’ясо нарізати брусочками. Свіжий огірок подрібнити точно також.
5. Для того, щоб салат вийшов рівним і акуратним, робити його краще в глибокій мисці, вистелив її перед цим харчовою плівкою. Першим шаром, який згодом буде вгорі, будуть варені яйця.
6. Потім розподілити смажені гриби і цибулю.
7. Нанести майонез.
8. Викласти шматочки огірка.
9. Знову промазати майонезом і, нарешті, брусочки копченої курки.
10. Добре ущільнити руками. Якщо плануєте подавати не відразу, загорніть краї плівки наверх і приберіть в холодильник. Це запобігатиме пересиханню.
11. Підставити відповідну тарілку і швидко перевернути салат. Зняти харчову плівку. Прикрасити салат зеленню, ягідками журавлини.