Салат з капусти з морквою і болгарським перцем

Апетитний і хрусткий салат зі свіжої капусти з болгарським перцем і морквою робиться по-різному. Тут представлений тільки один, але досить поширений і популярний рецепт, який відрізняється швидким приготуванням. Мікс з основних інгредієнтів розбавляється ріпчастою цибулею. Така закуска виходить соковитою і корисною.

Інгредієнти

Що ж нам буде потрібно для того, щоб зробити салат з капусти з болгарським перцем та іншими овочами? Насправді список привабливий своєю доступністю. Отже, ось такі продукти слід підготувати:

  • білокачанна свіжа капуста – 1.5 кг;
  • червоний болгарський перець – 300 г;
  • морква свіжа – 350-400 г;
  • ріпчаста цибуля – 250 г;
  • оцет столовий 9% – 150 мл;
  • сіль – 1.5 ст. л .;
  • соняшникова олія – 150 мл;
  • цукровий пісок – 100 г.

На замітку! Враховуйте, що кількість продуктів вказано в очищеному вигляді.

Як приготувати капустяний салат з болгарським перцем

Для початку варто підготувати всі овочі і продукти для приготування заправки.

Далі потрібно відразу ж приступити до підготовки свіжої білокачанної капусти. Якщо ви раніше вже готували салати з цим продуктом, то напевно знаєте про деякі особливості роботи з ним. Так, вам відразу ж варто зняти верхні листи, які не шинкують в салат. Овоч треба промити в проточній воді і обсушити звичайним чистим текстильним рушником. Потім качан для зручності варто розрізати на кілька фрагментів і кожен з них нашаткувати тонкою соломкою.

Наступний крок – підготовка моркви. Овочі треба очистити і обполоснути в проточній воді. Їх потрібно грубо натерти на тертці.

Потім слід зайнятися болгарськими перцями на цей швидкий мікс. Для цього, звичайно, овочі потрібно вимити. З них треба зрізати плодоніжки. Завдяки отриманому отвору вам буде нескладно видалити все насіння і вирізати стінки (або мембрани, як їх ще називають). Підготовлені солодкі перці треба порізати не дуже великими брусочками.

Чим потрібно зайнятися далі? З усіх овочів для цієї закуски залишилося підготувати тільки ріпчасту цибулю. Її треба очистити. Також варто тут же обполоснути овочі в проточній воді. Потім їх треба обсушити і порізати шматочками.

Зверніть увагу! Якщо вам не подобається присутність в закусці великих шматочків цибулі, то можете порізати їх половинками або четвертинками кілець.

Ось тепер всі інгредієнти підготовлені.

Можна сміливо приступати до збірки всіх інгредієнтів. Для цього нам буде потрібно дуже велика, вільна, містка тара, наприклад, таз. У нього перш за все варто відправити нашатковану капусту.

Потім до неї слід додати брусочки солодкого перцю.

Далі до овочів потрібно перекласти морквяну стружку.

Потім до всіх основних інгредієнтів салату треба викласти подрібнену ріпчасту цибулю.

Коли всі компоненти на салат з капусти, моркви і перцю зібрані в загальній ємності, їх потрібно заправити соняшниковою олією. Добре все потрібно перемішати.

Потім до овочів вливається столовий оцет 9%. Далі потрібно всипати до міксу з солодким перцем цукровий пісок. Сюди ж додається сіль. Все як слід треба перемішати.

Залишається розкласти салат з оцтом по банкам. Овочеву суміш в заправці треба гарненько утрамбувати, щоб компоненти були покриті розсолом. Їсти цю закуску можна відразу, але вона непогано зберігається і в холодильнику.

Готово! Виходить соковито, апетитно і неймовірно корисно!

Рейтинг
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Завантаження...