Салат з буряка: додаємо часник, горіхи та яблука. Підходить і на кожен день, і на свято

Салат із буряків за балканським рецептом готується з мінімальної кількості інгредієнтів, зате виходить дуже ніжним та надзвичайно смачним.

Інгредієнти: 500 г відвареного буряка, 2 зубчики часнику, 100 г сушеного чорносливу, 250 г яблук, по 50 г волоських горіхів і родзинок без кісточок, 50 г нейтрального грецького йогурту. Із заправкою можна і поекспериментувати: до салату підійде і сметана, і майонез.

Буряк натираємо в глибоку миску на тертці для моркви по-корейськи. На дрібній тертці натираємо туди ж часник, додаємо нарізаний соломкою чорнослив. Яблука очищаємо від шкірки і також нарізаємо тонкою соломкою.

Салат з буряка: додаємо часник, горіхи та яблука. Підходить і на кожен день, і на свято

Горіхи подрібнюємо ножем, зсипаємо їх у спільну миску, додаємо родзинки. Солимо за смаком, заправляємо, перемішуємо і салат готовий.

Салат з буряка: додаємо часник, горіхи та яблука. Підходить і на кожен день, і на свято

Салат із буряків по-балканськи можна подати як окремою стравою, так і гарніром до м’яса.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...