Салат з баклажанів з часником і майонезом на зиму – улюблений рецепт

Салат з баклажанів з часником і майонезом - рецепт приготування

Які смачні баклажани виходять, пальчики оближеш! Нехай майонез вас не бентежить, він пройде термічну обробку, тому нічого не зіпсується, і вийде дуже смачно! Рекомендую записати рецепт, щоб не втратити, він гідний вашої уваги.

Складові:

  • баклажани
  • цибуля
  • часник
  • майонез
  • сіль
  • оцет
  • олія соняшникова

Беремо 2 кг баклажанів, нарізаємо невеликими кубиками. Шкірку знімати не потрібно. Потім посипаємо їх сіллю, перемішуємо і залишаємо години на півтора-дві, щоб вийшла гіркота.

Тим часом обсмажуємо на олії один кг ріпчастої цибулі. Цибулю я нарізаю півкільцями, але можна нарізати і кубиками.

Подрібнюємо 2 середні головки часнику. Часник я зазвичай січу ножем, або нарізаю пластинами. Тиснути його через прес непотрібно, часник повинен бути саме дрібними шматочками.

Баклажани промиваємо від солі, злегка віджимаємо і обсмажуємо на олії. Найзручніше смажити баклажани порціями. Обсмажені баклажани змішуємо з часником.

В окремій мисці змішуємо 200 гр майонезу і 1,5 столові ложки оцту 9%. Тепер все перемішуємо: баклажани з часником, смажену цибулю і майонез з оцтом. Солимо трохи за смаком і перекладаємо в підготовлені баночки.

Банки з вмістом стерилізуємо в каструлі з киплячою водою протягом 30 хвилин. Потім закатуємо і укутуємо ковдрою до повного охолодження.

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 5 банок по 0,5. Приємного апетиту, друзі!

Rating
( No ratings yet )
Loading...