Салат з баклажанів і солодких перців

У Грузії так люблять синенькі і болгарський перець, що левова частка рецептів без них неможлива. Як, наприклад, салат з баклажанів і солодких перців. Фактично в цій страві всього два основних інгредієнта і пряна заправка. Але поєднання настільки вдале, що приживеться на будь-якій кухні.

Смак виходить такий, як ніби овочі томили на грилі. Вони буквально купаються в пряному соусі, від чого набувають необхідну пікантність. Складно сказати, що це – салат або закуска. Зрозумілим є одне: це неймовірно смачно!

Необхідні продукти:

  • Баклажан – 1 кг
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 350 мл
  • Оцет – 7 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Соняшникова олія – за смаком

Покроковий процес приготування:

Перці розріжте на половинки або на четвертинки і запечіть до темних підпалин в духовці.

Поки перці печуться, підготуйте баклажани. Наріжте їх пластинами і обсмажте в невеликій кількості олії на сковорідці.

Приготуйте маринад: змішайте воду, пару столових ложок олії, сіль, цукор і оцет. Додайте зелень (суху або свіжу).

Викладайте баклажани і перці шарами по черзі, поливаючи їх пряною заправкою і приправляючи пластинками часнику. Поставте в холодильник маринуватися на добу або подавайте відразу.

Зелень використовуйте опціонально: кріп, петрушку, фіолетовий базилік і особливо кінзу. Підійдуть навіть сушені прованські трави. Салат з перців і баклажанів подають як в гарячому вигляді (відразу після заправки), так і в холодному після маринування. До слова, його можна і зовсім закрутити в банки і залишити на зиму. Який варіант вам більше до душі?

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...