Салат з баклажанів і огірків на зиму

Салат з баклажанів і огірків - рецепт приготування

Салат з баклажанів та огірків – відмінна заготовка на зиму. Салат з баклажанів і огірків на зиму – відмінна заготовка, особливий смак додадуть кружечки огірка – вони залишаються злегка хрусткими і зеленими, вносячи відмінну нотку серед інших баклажанових заготовок.

Інгредієнти на 6 порцій

  • огірки – 350 гр
  • баклажани – 700 гр
  • помідори – 700 гр
  • цибуля – 150 гр
  • болгарський перець – 350 гр
  • столовий оцет – 35 мл
  • соняшникова олія – 100 мл
  • сіль – 0.5 стол. л.
  • цукор – 1.5 стол. л.

Процес приготування

Для приготування салату з баклажанів і огірків на зиму візьміть свіжі зелені огірки, сині баклажани, стиглі помідори, солодкий болгарський перець, ріпчасту цибулю, сіль грубого помелу, цукровий пісок, оцет, соняшникова олія. Пропорції інгредієнтів можна злегка варіювати, тільки пам’ятайте, що смак кінцевої страви від цього може зміниться.

Я давно все роблю на око і на свій смак, тому раджу всім керуватися цим же принципом – адже навіщо вам робити кислий або гострий соус, якщо у вас люблять солодкі? Вимийте попередньо всі овочі, обсушіть. Наріжте кружечками огірочки. Краще брати соковиті, не перезрілі плоди, але, якщо вам потрібно використовувати перестиглі переростки, то раджу їх очистити від верхньої шкірки і видалити насіневу частину.

Очистіть і наріжте цибулю кубиком. Солодкий перець звільніть від насіннєвої коробочки і перегородок, поріжте брусочками або смужками.

Баклажани наріжте кубиком середнього розміру. Промиті помідори подрібніть за допомогою комбайна або блендера.

Залийте помідорну масу в казан і доведіть до кипіння.

Опустіть в киплячу масу нарізану цибулю і солодкий перець.

Тепер черга огірочків – відправте їх туди ж.

І додайте кубики баклажанів. Масу перемішайте і варіть на слабкому вогні півгодини.

Додайте соняшникову олію без запаху, сіль і цукор, влийте оцет. Перемішайте і проваріть все разом хвилин 10. Ось і все! Салат з баклажанів і огірків на зиму готовий! Гарячим розкладіть його в стерильні баночки, закрутіть прокип’яченими кришками і відправте під шубу до повного охолодження.

Rating
( No ratings yet )
Loading...