Салат «Венеція» з куркою – яскравий і апетитний

Салат Венеція з куркою, грибами і огірком складається з доступних інгредієнтів, які ідеально поєднуються між собою. Звичайно, таку страву можна приготувати більш простим методом, якщо подрібнити всі продукти і змішати їх. Однак, якщо викласти їх шарами, та ще й застосувати будь-яку кулінарну форму, то можна отримати яскраву і апетитну страву, яка ідеально впишеться в будь-яку святкову кулінарну картину.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1-2 шт.
  • Куряче м’ясо – 120 г.
  • Печериці – 4-5 шт.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Олія для смаження – 1 ст. л.
  • Майонез – 3 ч. л.
  • Тертий твердий сир – 3 дрібки.
  • Свіжа зелень – 1-2 гілочки.

Приготування:

1. Картоплю заздалегідь ретельно вимийте і зваріть в шкірці, після охолодіть і почистіть її. Натріть овоч на великій або дрібній тертці.

2. На мисочку встановіть кулінарну форму і першим шаром викладіть терту картоплю. Змастіть майонезом.

Салат «Венеція» з куркою - яскравий і апетитний

3. Куряче м’ясо можна зварити заздалегідь – воду для варіння потрібно підсолити і додати спеції. Готове м’ясо охолодіть і дрібно наріжте.

4. Викладіть зверху на картоплю подрібнене м’ясо, утрамбуйте його і змастіть майонезом.

5. Печериці помийте, дрібно наріжте. Відправте смажитися на сковороду, змащену олією. Вогонь при цьому зробіть мінімальним.

6. Поки смажаться гриби, помийте і дрібно наріжте свіжий огірок. Перевірте, щоб овоч не гірчив.

7. Через 4-5 хвилин печериці будуть готові і можна буде зняти сковорідку з вогню.

8. Викладіть шар з грибів зверху на курку. Утрамбуйте, зробіть майонезний прошарок.

9. Тепер акуратно викладіть нарізаний свіжий огірок.

Салат «Венеція» з куркою - яскравий і апетитний

10. Натріть трохи твердого сиру і прикрасьте зверху салат. Також оформіть його свіжою зеленню. Перед подачею краще дати салату настоятися протягом години-двох.

Салат «Венеція» з куркою - яскравий і апетитний

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...