Салат «Улюблений»: пекінська капуста і оселедець з яблуком

Ніжне поєднання оселедця з кислим яблуком вже стало класикою. До речі, у багатьох рецептах «Оселедця під шубою» яблуко — один із головних та незамінних інгредієнтів. Вишуканість дуету надихнула багатьох кухарів на створення нових страв із цими продуктами. У сьогоднішній статті я розповім, як приготувати дуже простий, бюджетний, але водночас корисний і ситний салат. Нам знадобляться пекінська капуста, морква та оселедець із яблуком.

Необхідні продукти:

  • Оселедець – 1 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Капуста пекінська – 0,5 шт.
  • Кріп – 1 пуч.
  • Французька гірчиця – 1 ч. л.
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.
  • Винний оцет – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 дрібка
  • Цукор – 1 дрібка
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Покроковий процес приготування:

Можна купити вже очищений оселедець, якщо не хочеться з ним возитися самостійно. Для приготування салату нам знадобиться мариноване філе риби. Якщо ви самі засолюватимете оселедець, перед приготуванням витримайте його як мінімум ніч у маринаді в холодильнику. Щоб заощадити час, я беру в магазині вже готову частину філе. Нарізаю її середніми шматочками: не надто маленькими, але й не надто великими.

Потім потрібно нарізати маленькими кубиками два яблука. Ідеально підійдуть тверді зелені сорти. Саме яблучна кислота надає салату родзинку та додаткові нотки смакових відтінків. І тому червоні солодкі яблука краще залишити для приготування десертів, використовуємо лише кислі, тверді та зелені.

З пекінської капусти знімаємо верхні листочки. Промиваємо її під проточною водою, вирізаємо потемнілі місця, якщо є, і тонко нарізаємо. Пучок свіжого кропу теж промиваємо у чистій воді та подрібнюємо гострим ножем.

Потім усі продукти перекладаємо у глибоку салатницю. Після цього поливаємо трьома столовими ложками олії. Раджу використовувати нерафіновану соняшникову, щоб наситити страву апетитним ароматом. Також додаємо в салат французьку гірчицю в зернах, винний оцет, сіль та дрібку цукру. Не забуваймо поперчити. І все добре перемішуємо. От і все! Шалено смачний і корисний салат готовий!

Салат «Улюблений»: пекінська капуста і оселедець з яблуком

За бажанням можна збризкати салат лимонним соком або присипати кунжутом. Рекомендую подавати разом із гарячою відвареною картоплею. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...