Салат «Пролісок» – смачний весняний салат!

Салат «Пролісок» - детальний рецепт

Дуже простий але корисний, вітамінний салат з пекінської капусти, помідорів, черемші з красивим оформленням.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • капуста пекінська – 400 г;
  • грудка куряча – 2 шт;
  • яйця варені – 4 шт;
  • помідори – 200 г;
  • сир – 200 г;
  • сіль, перець і часник;
  • кріп – пучок.

Для декору:

  • сир в стіках – 4 шт;
  • цибуля – 4 шт;
  • морква – 1 шт;
  • черемша або зелена цибуля.

Процес приготування салата «Пролісок»

Листочки капусти нарізаємо шматочками, видаливши товсту середину.

Заправляємо сухим часником, сіллю і перцем, майонезом і все добре перемішуємо.

Салат збираємо шарами або просто змішавши всі продукти.

М’ясо відварюємо і нарізаємо шматочками.

На тарілку викладаємо капусту, зверху – шматочки м’яса.

Посипаємо половиною різаного кропу.

Посипаємо тертим сиром.

Викладаємо шматочки помідорів.

Трохи змащуємо майонезом, посипаємо кропом і натираємо яйця.

За бажанням прикрашаємо салат.

Сиру моркву ріжемо уздовж на тонкі й довгі трикутники.

Пластинки сиру звертаємо в конвертик і вставляємо трикутник моркви – ставимо квітка в салат. Такі лілії робити просто.

Вставляємо листочки черемеші на невеликих ніжках.

Маленькі цибулинки ставимо на шпажку, обертає її зеленою цибулею і вставляємо «проліски» в салат.

Rating
( No ratings yet )
Loading...