Пропонуємо приготувати дуже смачний, ошатний салат Прага з курячим філе і корейською морквою на святковий стіл. В оригінальному рецепті використовується відварена морква, але тоді салат виходить пріснуватим і ми вирішили додати корейську моркву середньої гостроти. Вийшло набагато смачніше і всім рідним такий варіант сподобався набагато більше попереднього.
Інгредієнти:
- Відварене куряче філе – 150 г.
- Ріпчаста цибуля – 30 г.
- Морква по-корейськи – 80 г.
- Мариновані огірки (невеликі) – 2 шт.
- Чорнослив – 30 г.
- Волоські горіхи (подрібнені) – 30 г.
- Курячі яйця (зварені круто) – 2 шт.
- Консервований зелений горошок – 40 г.
- Твердий сир – 30-40 г.
- Майонез, сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Як приготувати салат «Прага»:
1. Філе курки ріжемо середніми кубиками.
2. Маринований огірочок і чорнослив так само ріжемо не великими кубиками. Чорнослив попередньо заливаємо гарячою водою на 20 хвилин, потім обсушуємо на паперовому рушнику, щоб прибрати зайву вологу.
3. Моркву звільняємо від рідини і нарізаємо шматочками.
4. Зварені круто яйця чистимо від шкаралупи, ділимо на жовтки і білки і подрібнюємо на тертці.
5. Цибулю чистимо, миємо й нарізаємо дрібними кубиками. Висипаємо нарізку в піалу, вливаємо 2-3 ложки кип’яченої води, 1 столову ложку 9% оцту і залишаємо на 15 хвилин, щоб цибуля промаринувалася.
6. Тепер нам потрібно зібрати салат з підготовлених інгредієнтів в порційних креманках. Можна використовувати для цих цілей і звичайні скляні склянки об’ємом 200-250 – тут вже дивіться самі і вибирайте зручний для себе варіант. На дно креманки викладаємо куряче філе з цибулею і додаємо майонез на свій смак. Кількість соусу так само визначайте на свій смак.
7. Тепер огірки і моркву. Так само промазуємо майонезом.
8. Наступний шар з жовтків і горошку.
9. Далі подрібнені білки і трохи майонезу. За бажанням кожен шар можна присипати чорним перцем і трохи присолити.
10. Засипаємо білки тертим сиром, прикрашаємо нарізкою чорносливу і подрібненим волоським горіхом.
Салат Прага з куркою і корейською морквою готовий. Охолоджуємо ємності з салатом в холодильнику приблизно протягом години і потім подаємо на стіл.