Салат «На закусочку!» на зиму

Відмінна закуска і доповнення до других страв.

Продукти:

  • капуста – 1 кг;
  • болгарський перець – 1 кг;
  • помідори – 1 кг;
  • цибуля – 1 кг;
  • морквина – 1 кг;
  • огірки – 1 кг;
  • сіль – 5 ч.л .;
  • соняшникова олія – 1 ст .;
  • оцет 7% – 1 ст .;
  • цукор – 5 ст.л.

Як приготувати салат

З капусти зніміть верхні листочки, потім розріжте капусту навпіл або на чотири частини. Тонко наріжте капусту. Якщо у вас є шатківниця, можна скористатися нею для подрібнення капусти.

Морквину очистіть і наріжте тонкою соломкою. Якщо хочете спростити собі задачу, потріть моркву на тертці для корейської моркви або просто на грубій терці.

Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.

Болгарський перець вимийте, потім видаліть з нього насіння і виріжте плодоніжки. Наріжте перець соломкою.

Помідори наріжте невеликими шматочками або шматочками.

Огірки наріжте кружечками або півкільцями.

Всі нарізані овочі складіть у велику каструлю.

У мисці приготуйте маринад для салату. Змішайте оцет з соняшниковою олією. Додайте цукор і сіль. Перемішайте.

Отриманою сумішшю полийте нарізані овочі. Добре все перемішайте. Залиште овочі на годину, а потім каструлю з овочами відправте на плиту. Доведіть салат до кипіння.

Варіть салат 5-10 хвилин, а потім в гарячому вигляді розкладіть по стерилізованим банкам. Додаткова стерилізація не потрібна.

Закатані банки переверніть і вкутайте. Залиште остигати до наступного дня. Потім приберіть салат в банках в льох або комору.

Вдалих вам заготовок!

Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Loading...