Пропонуємо приготувати оригінальний і смачний салат «Мімоза» з кукурудзою. Кукурудза ідеально поєднується з овочами і рибними консервами, неодмінно приготуйте таку страву до святкового столу.
Використовуйте класичний набір компонентів для салату – відварну картоплю і моркву, яйця, рибні консерви і майонез. Також знадобиться консервована кукурудза, яка надає салату додаткову соковитість, яскравий вигляд і солодкуватий присмак. Якщо ви готуєте меню для святкового столу, то даний рецепт вам точно стане в нагоді.
Складові:
- Сардини в олії – 180 г.
- Картопля – 150 г.
- Морква – 100 г.
- Кукурудза консервована – 100 г.
- Яйця курячі – 1-2 шт.
- Майонез – 150 г.
- Сіль, чорний перець – за смаком.
Як приготувати салат «Мімоза»:
1. Для салату відваріть заздалегідь коренеплоди – картоплю і морквину. Картопля і морква варяться приблизно однаковий час – десь 20 хвилин. Готовність перевіряйте ножем, щоб овочі добре проколювалися. Коренеплоди відсудите і охолодіть, потім натріть овочі на тертці.
2. Почніть збирати салат. Викладіть першим шаром відварену натерту картоплю, додайте трохи спецій за смаком, а також полийте майонезом.
3. Дістаньте рибні консерви з олії, витягніть великі кістки, центральні хребтові кістки, рибу подрібніть – розімніть вилкою.
4. Другим шаром викладіть рибні консерви, змастіть майонезом, але не сильно багато, риба і так соковита.
5. Третім шаром піде морквина. Розрівняйте морквину і полийте її майонезом, злегка підсолити.
6. Зварені круто курячі яйця охолодіть, а потім почистіть, знявши шкаралупу. Натріть яйця на дрібної тертці і викладіть в салат наступним шаром. Додайте спеції за смаком – сіль і чорний перець. Змастіть яєчний шар соусом – майонезом.
7. Останнім шаром – буде консервована кукурудза. Злийте маринад і викладіть зерна рівним шаром.
8. Поставте страву в холодильник на 15-20 хвилин, а потім подавайте до столу. Салат виходить яскравим і дуже смачним. Соковита, апетитна і ароматна «Мімоза» готова. Страва неодмінно доповнить ваш святковий стіл.