Салат майже як оселедець під шубою, але замість риби беремо консерви

Салат готується майже як оселедець під шубою, але робити його простіше, а виходить смачніше. Замість клопоту з обробкою риби в цьому рецепті використовуються консерви: вони напрочуд вдало поєднуються з іншими, класичними інгредієнтами.

Інгредієнти: 2 запечені буряки, 3 відварені картоплини, 2 варені моркви, 2 банки рибних консервів (беріть на свій смак), маринована червона цибуля, 4 відварені яйця, майонез, 150 грамів рослинної олії, сіль, коріандр і ще одне сире яйце.

Відварені овочі та запечені буряки пропускаємо через велику тертку, розкладаємо все по окремих ємностях.

Салат майже як оселедець під шубою, але замість риби беремо консерви

Відкриваємо консерви, зливаємо зайву рідину. Рибу перекладаємо у зручну тарілку та розминаємо вилкою. Верхню частину зварених круто яєць нарізаємо як показано на фото нижче. Форма може бути й іншою, це скоріше декоративний елемент.

Салат майже як оселедець під шубою, але замість риби беремо консерви

Решту яєць натираємо на тертці. Переходимо до формування салату, зручніше робити це у роз’ємній формі. Першим шаром викладаємо картоплю, слідом за рибою, на неї цибулю і шар майонезу. Потім розподіляємо по всій поверхні натерті на тертці відварені яйця, знову тонкий шар майонезу, на нього відварена морква.

Салат майже як оселедець під шубою, але замість риби беремо консерви

Останнім рівнем викладаємо буряк та залишаємо салат на 2 години в холодильнику. Нам залишилося лише прикрасити страву відвареними яйцями і можна кликати всіх до столу.

Салат майже як оселедець під шубою, але замість риби беремо консерви

Салат виходить дуже ситний. Це повноцінна основна страва, подати її найкраще просто зі свіжим хлібом та зеленню.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...