Салат готується майже як оселедець під шубою, але робити його простіше, а виходить смачніше. Замість клопоту з обробкою риби в цьому рецепті використовуються консерви: вони напрочуд вдало поєднуються з іншими, класичними інгредієнтами.
Інгредієнти: 2 запечені буряки, 3 відварені картоплини, 2 варені моркви, 2 банки рибних консервів (беріть на свій смак), маринована червона цибуля, 4 відварені яйця, майонез, 150 грамів рослинної олії, сіль, коріандр і ще одне сире яйце.
Відварені овочі та запечені буряки пропускаємо через велику тертку, розкладаємо все по окремих ємностях.
Відкриваємо консерви, зливаємо зайву рідину. Рибу перекладаємо у зручну тарілку та розминаємо вилкою. Верхню частину зварених круто яєць нарізаємо як показано на фото нижче. Форма може бути й іншою, це скоріше декоративний елемент.
Решту яєць натираємо на тертці. Переходимо до формування салату, зручніше робити це у роз’ємній формі. Першим шаром викладаємо картоплю, слідом за рибою, на неї цибулю і шар майонезу. Потім розподіляємо по всій поверхні натерті на тертці відварені яйця, знову тонкий шар майонезу, на нього відварена морква.
Останнім рівнем викладаємо буряк та залишаємо салат на 2 години в холодильнику. Нам залишилося лише прикрасити страву відвареними яйцями і можна кликати всіх до столу.
Салат виходить дуже ситний. Це повноцінна основна страва, подати її найкраще просто зі свіжим хлібом та зеленню.