Салат, який готують один раз влітку, а вистачає на весь рік

Салат готують один раз на рік з найпростіших овочів: помідорів, огірків і перцю. Перець може бути як солодкою, так і гірким, а іноді ще й гострим. Все залежить від вас! Рекомендуємо заготовити побільше такої закуски.

Інгредієнти

  • Помідорів – 2,5 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Болгарський перець – 700 г
  • Цибуля – 800 г
  • Часник – 1 шт.
  • Петрушка – 40 г
  • Кріп – 40 г
  • Базилік – 35-40 г
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Соняшникова олія – 150 мл
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Оцет – 5 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Підготуйте помиті овочі: помідори наріжте часточками, огірки – кружками або півколами, солодкий перець – соломкою або кубиками, цибулю – півкільцями. Шматки повинні бути досить великими, щоб не зварилися.

Тепер складіть їх в емальований або пластиковий посуд і перемішайте дерев’яною або пластиковою ложкою з подрібненою зеленню, сіллю і цукром.

Залиште так на годину, щоб овочі пустили сік. Потім додайте оцет і розкладіть по банках (обов’язково з соком).

Стерилізуйте їх протягом 30-40 хвилин. Якщо банки півлітрові, буде досить і 20 хвилин.

Із вказаної кількості інгредієнтів у вас вийде 5 літрових банок відмінного гарніру. У елементарних варіаціях для нього досить тільки цибулі і помідорів. Але ми радимо ні в якому разі не відмовлятися від огірків і перцю – додайте побільше, ви не пошкодуєте. Зараз, в розпал літа, саме час готувати салат на зиму.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...