Салат «Червона шапочка» – оригінальний і святковий

Салат «Червона шапочка» дуже популярний серед домогосподарок і по праву займає одне з почесних місць на святковому столі не тільки через свій оригінальний зовнішній вигляд. Він дуже смачний, ситний, соковитий і одночасно простий у приготуванні.

Інгредієнти:

  • Копчена куряча грудка – 150 г.
  • Яйця курячі варені – 2 шт.
  • Печериці – 150 г.
  • Цибуля ріпчаста (не велика) – 1 шт.
  • Сир твердий (будь-який) – 80 г.
  • Помідори свіжі (краще черрі) – 3-4 шт.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Зелень кропу, петрушки, зеленої цибулі – за смаком.
  • Сіль, мелений перець – за смаком.
  • Майонез Провансаль – 3 ст. л.

Як приготувати Салат «Червона шапочка»:

1. У сковороду наливаємо олію, висипаємо в неї нарізані кубиками печериці та цибулю. Готуємо при помішуванні до повного випаровування рідини на досить сильному вогні. Приправляємо сіллю і меленим перцем. Перемішуємо і залишаємо остигати.

2. Копчену курячу грудку ріжемо кубиками не надто велико.

3. Варені курячі яйця звільняємо від шкаралупи і натираємо на великій тертці.

4. Сир натираємо на дрібній тертці.

5. Помідори розрізаємо на 4 частини, видаляємо плодоніжки і насіння з соковитою серединою. М’якоть нарізаємо середнім кубиком.

6. Зелень промиваємо чистою водою, обсушуємо на паперовому рушнику і ріжемо довільно, але не велико.

7. На тарілці з рівною плоскою поверхнею встановлюємо формувальне кільце і збираємо салат з підготовлених інгредієнтів.

Нарізку для салату Червона шапочка з копченою куркою укладаємо шарами всередині кільця і наносимо сіточку з майонезу на кожний наступний шар. Кількість майонезу регулюйте на свій смак. Першим шаром йде копчена куряча грудка.

8. Другим шаром викладаємо варені курячі яйця і злегка ущільнюємо.

9. Печериці з цибулею йдуть наступним шаром. Між шаром з яєць і грибів можна додати невеликий шар зелені, але це вже на ваш смак.

10. Четвертим шаром викладаємо тертий сир і покриваємо сіточкою майонезу.

11. Зверху заключним шаром розміщуємо кубики свіжих помідорів і злегка їх присолюємо. Відправляємо зібраний в кільці салат в холодильник для просочення на 1 годину.

12. Акуратно знімаємо кільце перед тим, як поставити салат на стіл.

Салат «Червона шапочка» - оригінальний і святковий

Салат Червона шапочка з копченою куркою готовий. Прикрашаємо його на свій смак зеленню кропу, петрушки і подаємо до столу.

Салат «Червона шапочка» - оригінальний і святковий

Rating
( No ratings yet )
Loading...