Салат асорті на зиму без стерилізації: просто пальчики оближеш

Неймовірно смачний салат асорті стане взимку справжньою знахідкою. Крім всіх інших достоїнств він гарний тим, що зберігати його можна прямо в квартирі, а стерилізувати при цьому не доведеться. Процес приготування максимально простий, з кількістю і складом овочів також можна експериментувати. У будь-якому випадку вийде смачно і красиво.

Інгредієнти (з розрахунку на 3 л готового салату):

  • Помідори – 800 г
  • Огірки – 400 г
  • Перець болгарський – 2-3 шт.
  • Капуста – 200 г
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста (в ідеалі червона і біла) – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Зелень кропу і петрушки – 50 г
  • Сіль – 2 ст. л з гіркою
  • Цукор – 2 ч. л
  • Оцет 9% – 2 ст. л

Для маринаду:

  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 15-20 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. ложки

Готуємо овочі. Моркву і перець нарізаємо дрібною соломкою, огірки та цибулю – кільцями. Помідори розрізаємо на дольки, капусту шаткуємо. Часник нарізаємо слайсами, зелень подрібнюємо.

У стерильні банки укладаємо шарами овочі.

По можливості наповнюємо банку якомога щільніше, але не утрамбовуємо їх. Важливо, щоб помідори не опинилися верхнім шаром, інакше при подальшій обробці вони просто розповзуться. Наповнені банки заливаємо крутим кип’ятком під самий верх і накриваємо кришками, не закручуючи при цьому щільно.

Салат асорті на зиму без стерилізації: просто пальчики оближеш

Через 15-20 хвилин зливаємо воду з банок в каструлю, додаємо лавровий лист, перець горошком, олію і робимо маринад. Після закипання даємо маринаду покипіти ще 2-3 хвилини. Поки маринад закипає додаємо в кожну банку окремо сіль, цукор і оцет. На одну 1.5-літрову банку знадобиться 1 ч. ложка цукру, 1 ст.ложка з гіркою солі і 1 столові ложки оцту. При використанні банок іншого літражу кількість солі, цукру та оцту необхідно буде зменшити.

Салат асорті на зиму без стерилізації: просто пальчики оближеш

Заливаємо салат маринадом і щільно закручуємо кришки.

Салат асорті на зиму без стерилізації: просто пальчики оближеш

Заповнені банки перевертаємо, укутуємо рушником і даємо повністю охолонути. Готовий салат відправляємо на зберігання.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...