Римські помідори: як приготувати пряну закуску за 30 хвилин

Для кожного поважаючого себе італійця помідори – це святе. Любов до соковитих червоних плодів простежується практично в кожній національній страві, від піци до лазаньї. Та й назва плода прийшла до нас із Середземномор’я і дослівно означає «золоте яблуко». Сьогодні пропонуємо нашим читачам приготувати помідори по-італійськи за автентичним рецептом.

Ніяких проблем або довгого списку інгредієнтів. Закуска з помідорів готується від сили 10 хвилин! Це універсальна страва, яка стане прекрасним гарніром як до риби, так і до м’яса.

Необхідні продукти:

  • Помідор – 500 г
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Петрушка – 20 г
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Оливкова олія – 40 мл
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Часник очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Чим дрібніше, тим краще. Потім додайте до нього олію.

Додайте прованські трави, дрібно нарізану петрушку, діжонську гірчицю, оцет, сіль і перець.

Наріжте помідори пластинами. Краще брати помідори середнього або маленького розміру, щоб кружечки були приблизно однаковими і не розвалювалися.

Викладіть помідори шарами, рясно змащуючи кожен пряною заправкою. Поставте закуску в холодильник на півгодини і подавайте холодною.

Якщо вам до смаку страви погостріше, рекомендуємо додати трохи гострого перцю. Традиційно для помідорів по-італійськи використовується петрушка, але свіжий базилік теж відмінно підійде. І не забудьте додати прованські трави! Вони відіграють ключову роль. Бажаємо вам приємного апетиту і побільше стиглих помідорів для приготування цієї соковитої закуски.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...