Риба по-французьки – смачний, ситний і корисний рецепт

Риба по-французьки – це не тільки дуже смачна і ситна рибна страва, але ще і досить корисна. Адже готується вона з червоної риби, в цьому рецепті з горбуші, але можна сміливо використовувати форель або сьомгу. Запікати рибу краще в керамічній формочці, змащувати її можна не тільки майонезом і сметаною. Щоб риба по-французьки вийшла соковитою, обов’язково слід робити все строго за рецептом і використовувати ті інгредієнти, які будуть вказані нижче в списку.

При виборі риби в магазині постарайтеся купити особу жіночої статі, можливо, вона попадеться з ікрою. Її сміливо можна буде засолити в домашніх умовах. Як вибрати таку рибу є багато рекомендацій і фото в інтернеті.

Складові:

  • Горбуша – 250-350 г.
  • Сіль за смаком.
  • Свіжий помідор – 1 шт.
  • Сир твердий доброї якості – 30-50 г.
  • Майонез або ж сметана (з будь-яким відсотком жирності) – 3-4 ст. л.

Як приготувати:

1. Свіжий помідор вимийте і наріжте його півкільцями. Твердий сир натріть на грубій терці.

2. Рибу наріжте на шматочки або обробіть її на філе, видаливши хребет і кісточки. Якщо необхідно, тоді попередньо її очистіть, зріжте всі плавники, обов’язково видаліть нутрощі і вимийте її. Складіть нарізані шматочки горбуші в керамічну форму. Її змащувати олією не потрібно.

3. Посоліть добре рибу з усіх боків. Можете на цьому етапі додати ще ті спеції для риби, які ви любите.

Риба по-французьки - смачний, ситний і корисний рецепт

4. Тепер рясно змастіть її сметаною або майонезом.

5. Зверху викладіть нарізані півкільця свіжого помідора.

Риба по-французьки - смачний, ситний і корисний рецепт

6. Його теж посоліть.

7. Тепер викладіть натертий на грубій терці твердий сир. 8. Відправте форму в розігріту до 190 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Риба по-французьки - смачний, ситний і корисний рецепт

Подавайте рибу по-французьки обов’язково гарячою до столу. Зверху можете викласти кілька гілочок зелені. Ось така апетитна рибна страву вийшла! Погодьтеся, готувати її досить просто, а результат просто чудовий! Таку рибу можна приготувати і на сімейну вечерю і на святковий стіл.

Риба по-французьки - смачний, ситний і корисний рецепт

Rating
( 1 assessment, average 4 from 5 )
Loading...