Рум’яні пиріжки з картоплею без дріжджів на сковороді

Ароматні смажені пиріжки – це самодостатня страва, яку люблять багато хто. Адже вони дуже ситні та дуже смачні. Але багато господинь не беруться за їх приготування, тому що вважають, що це досить клопітка справа, на яку йде чимало часу.

Ось чому простий рецепт пишних пиріжків без дріжджів – це ідеальний варіант, якщо немає бажання витрачати цілий день на приготування, але хочеться чогось смачненького. Повірте, повітряне тісто на кефірі у поєднанні з універсальною картопляною начинкою вам обов’язково припаде до душі. Адже витрати на цю страву мінімальні, а її смак просто приголомшливий.

Необхідні продукти:

  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Кефір – 130 г
  • Сметана – 25 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 10 г
  • Сіль – 2 г
  • Сода – 1 дрібка.
  • Картопля – 300 г
  • Цибуля – 300 г
  • Вершкове масло – за смаком
  • Соняшникова олія – за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком

Покроковий процес приготування:

Спершу зробимо тісто. Для цього нагріваємо кефір. Додаємо сметану та половину жовтка (13 грам). Отриману суміш вливаємо в миску з борошном, цукром та 2 грамами солі. Починаємо вимішувати.

Формуємо колобок і робимо в ньому заглиблення, куди додаємо соду (на кінчику чайної ложки).

Продовжуємо вимішувати тісто, попередньо змастивши руки олією. Формуємо кульку, накриваємо її харчовою плівкою та залишаємо на 15 хвилин.

Приступаємо до приготування начинки. Очищаємо картоплю. Нарізаємо її. Відправляємо в киплячу підсолену воду.

Нарізаємо дрібно цибулю і обсмажуємо її на сковороді на вершковому маслі та соняшниковій олії. Коли цибуля стане золотистою, додаємо дрібку цукру. Потім перемішуємо.

Робимо пюре. Додаємо в нього готову цибулю.

Рум'яні пиріжки з картоплею без дріжджів на сковороді

Розкачуємо тісто. Формуємо пиріжки, додаючи начинку.

У сковороду вливаємо велику кількість олії. Викладаємо пиріжки та обсмажуємо їх з усіх боків до появи золотистого кольору.

Рум'яні пиріжки з картоплею без дріжджів на сковороді

Ароматні пиріжки готові! Подавати їх потрібно до столу відразу ж, поки вони гарячі. Хоч і остиглі пиріжки не менш смачні. Це ідеальне доповнення до чаю, яке не може набриднути.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...