Сьогодні на вечерю у нас будуть рулети з фаршу з яйцем та сиром за рецептом моєї подруги. Вона відвідує дієтолога регулярно, тому подібних страв у її меню багато.
При звичайній смаженні великий ризик пересушити м’ясний виріб, від чого він стає жорстким або гумовим. Кому таке до вподоби? Хитрість рецепту в тому, що батончики потрібно смажити у воді. Такий спосіб дозволяє приготувати м’ясо на сковороді, при цьому воно буде корисним. Розповідаю, як це правильно зробити.
Необхідні продукти:
- Курячий фарш – 600 г
- Панірувальні сухарі – 2 ст. л.
- Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.
- Орегано – 0,5-1 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Твердий сир – 150 г
- Вершкове масло – 30 г
- Вода – 200 мл
- Сіль за смаком
Покроковий процес приготування:
Додайте в курячий фарш панірувальні сухарі, сіль, перець та орегано. Добре перемішайте силіконовою лопаткою або рукою.
Відваріть яйця круто, очистіть і наріжте кубиками. Сир натріть на великій тертці.
Змастіть пергаментний лист вершковим маслом і викладіть третину фаршу. Розподіліть його в тонкий прямокутний пласт, зверху посипте третиною яєць та сиру.
Згорніть щільний рулет, запечатавши краї, щоб сховати начинку. Замотайте його в пергамент. Зробіть те саме з рештою м’яса.
Викладіть ковбаски в сковороду та залийте водою. Готуйте під кришкою на середньому вогні по 10 хвилин із кожного боку.
Щоб ковбаски стали щільнішими, їх можна відправити в холодильник на кілька годин. М’ясна закуска виходить не лише соковитою, а й красивою. Завдяки складу рулети багаті на білок, при цьому досить низькокалорійні. Що робить їх чудовим варіантом для сніданку або швидкого перекушування. Яка вам така ідея?