Розповім як швидко і без попереднього замочування приготувати горохове пюре. Смачно, швидко і корисно

Такий метод дійсно працює. Якщо раніше доводилося заздалегідь замочувати горох і довго варити його, то зараз за короткий час я можу приготувати дуже смачне горохове пюре.

Горох – мабуть найпоширеніший, корисний і поживний представник сімейства Бобових. Через корисні властивості і доступність, його друга назва «м’ясо бідняків». Це один з тих продуктів харчування, який люблять абсолютно всі: і діти, і дорослі. Його можна вживати у свіжому вигляді – прямо з грядки, варити і додавати в салат.

У моїй родині особливо люблять горохове пюре. Раніше, щоб приготувати такий гарнір, мені доводилося витрачати багато часу, але зараз завдяки цьому не хитрому методу процес цей прискорився.

Горох замочувати не потрібно, достатньо ретельно його промити. До речі, при покупці гороху краще віддати перевагу цілим плодам, а не подрібненим. Саме такий продукт вважається більш корисним. Дві склянки гороху заливаємо чотирма склянками холодної води, додаємо 1/3 чайної ложки харчової соди.

Смак соди відчуватися не буде, але завдяки їй горох швидко розвариться. Каструлю з горохом ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, знімаємо пінку, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити. При цьому може знадобитися додаткова вода, в такому випадку додавайте тільки холодну воду.

Через півгодини додаємо сіль і при бажанні куркуму, перемішуємо і страва готова!

Розповім як швидко і без попереднього замочування приготувати горохове пюре. Смачно, швидко і корисно

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...