Які б вишукані страви я не готувала своїм школярам, татові макарони по-флотськи вони вважатимуть за краще будь-якої з них. Такої дивної любові до цього делікатесу я не розумію. До макаронів Краще вже приготувати легшу заправку. Наприклад, пасту з соусом з кабачків – абсолютно літній варіант.
Заправки на основі вершків взагалі добре поєднуються з макаронними виробами. А якщо вершки доповнити овочевою засмажкою і ароматними спеціями, це стане останнім штрихом кулінарного шедевра. Паста з соусом з кабачків сподобається тим, хто любить експериментувати на кухні.
Інгредієнти
- Кабачок – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Соняшникова олія – 4 ст. л.
- Орегано – за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Вершки – 500 мл
- Макарони – 500 г
- Твердий сир – 100 г
Як приготувати пасту з соусом з кабачків
Олію розігрійте на сковорідці. У ній обсмажте до прозорості дрібні кубики цибулі. Через 2 хвилини до них пересипте помідор кубиками. Готуйте помішуючи 5 хвилин.
Далі пересипте в сковорідку подрібнений часник. Молодий кабачок разом з шкіркою заздалегідь натріть на грубій тертці. Залиште його на 10 хвилин, щоб той пустив сік.
Відіжміть м’якоть кабачка і перемістіть в сковорідку слідом за часником. Готуйте до тих пір, поки не випарується вся рідина. Потім влийте вершки 20% жирності.
Всипте до овочів орегано і інші спеції за смаком, посоліть. Ретельно перемішайте інгредієнти і готуйте суміш на маленькому вогні близько 5 хвилин.
Тим часом відваріть макарони по інструкції. Зцідіть воду, а до готових макаронів перелийте соус. Перемішайте. Готову страву розділіть на порції.
Паста з соусом з кабачків подається на стіл гарячою. Прикрасьте її сиром, натертим на дрібній тертці, листочками базиліку і помідорами чері. На вигляд навіть не відрізниш від ресторанної страви, що вже говорити про смак! Кабачковий соус густий і ніжний. Це відмінне доповнення до літньої пасти. Переконайтеся самі!